Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oblíbené linky

Od: wydra® odpovědí: 6 změna:

Odpověď asi znám, ale přesto se chci ještě ujistit ...

Kamarád mi reinstaloval PC z Vist na Win7 64bit . Byla jsem sice u toho, ale protože mi řekl, že už nemusím mít nic zálohovaného, přestala jsem myslet. Až když jsem instalovala různé aplikace jsem zjistila, že nemám vyexportované "oblíbené linky".

Jsem z toho na prášky, tolik zásadních linků! Denně je postrádám a představa, co vše a kdy ještě postrádat budu (třeba linky na letenky, busy a pod po celém světě!) ...

Je to opravdu nevydolovatelné? Tady je poslední naděje pro mě...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Když se instaluje W7,tak ten nový systém vytvoří oddíl Windows Old.V tom by mělo všechno být zazálohované.

hodnocení

Ale Win Old mam, z jsem to vyexportovala, ale je to nejaka stara databaze z Exploreru a ja pouzivam uz neco let FF . Hledam a lovim a netusim, proc se ulozil Explorer, kdyz mam tvrde nastaveny FF jako vychozi prohlizec?!

Recuvu opravdu nevidim ucinnou, HD je z 80% prepsany .

Ach jo, kam to jen zmizelo!? :(

bena*
Firefox není součást Windowsu, proto to ve Windows.old není. můžete ještě hledat v UsersData aplikací, ale teď zrovna nevím, jestli je to podsložka Windows.old nebo je too kořenová složka na disku.
Jinak explorer je průzkumník Windows, nikoliv Internet Explorer. A můžu říct, že Internet Explorer před lety a dnes je celkem rozdíl, doporučuju aspoň zkusit. nejnovější verze pro Visty a 7 je IE9.
hodnocení

Ano, pravda, FF neni soucasti Win, lovim v Useru/AppData a neni a neni ...

IE jsem zkusila, nez bych to vsechno vyhazela, nastavila, nema AdBlock a vubec, nemam ho rada, je mi nesympaticke to postredi. vsechno je o zvyku, vim, ale po nekolika pokusech jsem vzdycky presla na FF.

Jdu hlodat dal. Vsem dik za snahu!

bena*
hodnocení

0x
To nemusí být vždy pravda.Pokud se formátoval disk, jakože se to tak často dělá, tak tam žádnou složku Windows.old nenajdete.
A pokud se nic nezálohovalo, kamarád si myslel, že vše je na datovém disku a tak systémový zřejmě smazal a naformátoval. ta šance je opravdu malá, disk po puštění počítače byl xkrát přepsán, takže ani Recuva a podobné toho moc nenajdou.

iz*
hodnocení

0x

Jak jste měla nastaven Firefox? Můžete zkusit prohledat jeho složku, možná, že si uložil zálohu (i) v ní. Firefox "umí" vyexportovat zálohu v html (doporučuji!), kterou si můžete uložit jinam, a v případě potřeby z ní oblíbené položky naimportovat.

Mně se osvědčilo rozdělení disku na 4 části: - systémový oddíl (Tam mám navíc jenom Ms Office a pár programů, které je po přeinstalaci OS znovu nainstalovat) - programy pro správu systému - dokumenty a další data - zálohy [především instalační programy, knihovny (soubory DLL), ovladače, kodeky, ...]

Při přeinstalaci systému naformátuji pouze systémový oddíl, vše ostatní zůstane zachováno. Většinu programů stačí jenom spustit.

Mimochodem tohle je důvod, proč nepoužívám složku Program Files, všem programům, u kterých lze ovlivnit, kam se nainstalují, určuji jiné složky, případně i disky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]