Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mechanika pro plotinkové disky z HDD

Od: 11* odpovědí: 5 změna:

Chci se zeptat jestli existuje mechanika nebo přistroj do počitače co umí přečíst jednotlive plotýnkové disky z pevniho disku (HDD).Strašně bich to potřeboval protože na disku mám data a fotky oktete bych nechtel přijít . A disk se mi nechce zobrazit v počitači.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To udělá jen specializovaná firma na záchranu dat - je to poměrně drahé.

praivo*
hodnocení

0x

Jestli se ti nechce zobrazit, je celkem malá šance, že by to byla mechanická závada. Tipuji nějakou chybu v souborovém systému - oprava může být jednoduchá, ale podle formulace otázky bys to ty vůbec neměl zkoušet. Kolikrát to mám říkat - ZÁLOHOVAT!

Zkus to třeba tady, tady nebo tady. Vyhni se firmě DataRecovery (zachrana-dat.cz), jsou to podvodníci!

petr123*
hodnocení

0x

Řeší se to tak že plotny namontuješ do jiného disku - ale musí jít o zcela stejný model. Jestli jsi to nikdy nedělal a nejsi extra šikovný elektromechanik tak se o to ani nesnaž. Dělají to specializované firmy ale podobné práce někdy stojí i desítky tisíc!

.

Možná ale nejde o hardwarovou závadu, třeba se jen softwarově poškodil nějaký soubor. Na opravu hodně věcí se dají stáhnout třeba Live CD instlace Linuxu, kde jsou už připravené nástroje na opravu poškozených dat se kterými si Windows sami neporadí. Ale zase - chce to trošku zkušeností a štěstí. Můžeš tak data někdy zachránit ale taky nenávratně zničit.

Otázkou je jestli disk najde bios. Pokud disk třebas cvaká, ani se neroztočí, tím pádem ho neuvidí ani bios tak ani linux nepomůže...

11*
hodnocení

Nechtěl bych o ty data přijít, nerad bych o ně přišel,ale kam se u nás na koho obrátit,jsem student, je to v té Praze,co jsem si zjistil pro mne strašně drahé,jsem z Trutnovska,nevíte o někom, kdo by mi v tom pomohl?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]