Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vysoká teplota GPU

Od: domingster* odpovědí: 4 změna:

Zdravím mám notebookk Toshiba L670 s ATI Radeon 5650 a při minimálním zatížení je teplota 70°C a to mám chladící podložku. Neví někdo, jak teplotu snížit? Pomohlo by notebook vyfoukat stlačeným vzduchem (bez otevření ntb)? Nebo se pletu a 70°C je zcela normální?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Vypni notes, třeba párátkem zablokuj lopatky ventilátoru (aby se posléze ´neutočil´, ale jemně - nezalomit) a vysavačem poté projeď veškeré viditelné chladící mřížky - obvykle takové vyčištění chladicích kanálů stačí.

doplněno 24.07.12 20:51:

BTW - 70°C není nijak přehnaně vysoká teplota - kam až, případně, stoupá?

domingster*
hodnocení

Vysavačem to občas vezmu. ;) Jinak nemám vyzkoušeno kám teplota vylejzá. Ale nebál bych se říct že při takovem Max Payneovi 3 to bude něco mezi 80°C - 90°C. Jinak díky.

bena*
hodnocení

0x
Vemte si pumpičku nebo kompresor a notebook vyfoukejte. prach vyletí ven větracími otvory.Chladící podložka při větší zázěži by k zahození taky nebyla.
praivo*

Píše, že podložku má. Stáhnout servisní manuál, podle něj se dostat k větráku/větrákům zevnitř a vyfoukat (není třeba ho blokovat). Vysavačem zvenku se všechno pryč nedostane.

BTW mně procesor jednu dobu běhal na asi 96 °C.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]