Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Málo místa na disku C

Od: mh23® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den,mám problém s kapacitou disku C.Disk je velký 14,6 gb a je na něm win xp. Každý den vyskočí tabulka že je na něm málo místa.Já ale na něj nic neinstaluju a když jsem ho prozkoumával,tak jsem nenarazil na žádný velký soubor,který by tento disk zaplnil.Dokumenty mají max 1,5 gb a program files cca 1 gb,kde se stratilo cca 10 gb?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hop®
hodnocení

1x

Samy windows si pod sebe průběžně stelou nepořádek, občas je dobré nepotřebné soubory vyčistit. Doporučovaný a ověřený je třeba program Ccleaner...

doplněno 24.07.12 17:46:

Zdarma třeba zde:

slunecnice.cz/...

hodnocení

skoro každý den jej používám,tím to není

ladinpraha*
hodnocení

1x

SpaceMonger 1.4
Program SpaceMonger je nástroj, který dokáže porovnat velikosti jednotlivých adresářů (složek) a souborů na pevném disku. Výsledkem je grafické znázornění velikostí jednotlivých adresářů. Každý adresář představuje jedno barevné okénko (čím více místa adresář zabírá, tím je barevné okénko větší). Díky tomuto názornému grafickému zobrazení lze snadno zjistit, které adresáře zabírají na disku nejvíce místa (může vás například překvapit, že adresář, na který jste už dávno zapomněli a který už nepotřebujete, zabírá na pevném disku velkou část prostoru).

hodnocení

0x

Zkusil bych pocitac projet antivirem. A posledni zachranou je pocitac naformatovat. Cista instalace windows nema vic jak 3 GB. A jak rekl hop, kazdou instalaci cehokoli se do Windows dostane spousta bordelu, ktereho je v podstate nemozne se zbavit.

hodnocení

projel jsem ho avastem

nenalezena žádná hrozba

velikost otestovaných dat 7,7,gb

mowla*
hodnocení

0x

A kolik mají samotné Widows?

Nech si zobrazit i skryté soubory...

Vyčištění tempů (apod.) je samozřejmostí, koukni, jak máš velký ´swap´ (Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Možnosti výkonu - Velikost stránkovacího souboru)...

doplněno 24.07.12 19:08:

Skryté soubory - v okně Průzkumníka - Nástroje - Možnosti - Zobrazit - a tam ´odškrtnout´ okénko Skrýt chráněné soubory OS a zaškrtnout Zobrazit skryté soubory a složky v položce Skryté soubory a složky...

hodnocení

Temp mažu, velikost stránkovacího soboru 2046

windows mají 1,11 gb

nevím jak odkrýt skryté soubory,kde? jak? díky.

hodnocení

Tak největší soubor je pagefile - 2 gb

ale potom je tam milion souboru (framework 3,2) a každý má cca 10-15 mb

co to je za soubory? a aktualizace je chce pořád aktualizovat

mowla*

"pagefile" je právě ten swap - stránkovací soubor. Jeho velikost můžeš omezit Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Možnosti výkonu - Změnit a tam nastavit velikost jinou (doporučuje se 1 - 2 násobek velikosti RAM)...

"framework" - zřejmě půjde o microsoftí .NET Framework (podpůrné knihovny apod. pro programování či spouštění programů v .NET) - co máš instalováno bys měl vědět ty (frameworků je více). A aktualizovat chce? - to bude M$... Můžeš zkusit jej odinstalovat a pokud bude potřeba, zase nainstalovat...

hodnocení

přesunul jsem část těchto souborů na disk D a udělalo to místo kolem 3 gb.

ted jen nevím,jestli zítra pc vůbec rozjedu

tomasgulas

Mrkni do složky windows/temp, jak je velký. Potom temporary Internet files, to můžeš vymazat v Internet settings v Ovládacích panelech nebo jak se to jmenuje. No a také temp v local settings (už nevím cestu, to si najdeš na netu).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]