Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám problém s kapacitou disku C.Disk je velký 14,6 gb a je na něm win xp. Každý den vyskočí tabulka že je na něm málo místa.Já ale na něj nic neinstaluju a když jsem ho prozkoumával,tak jsem nenarazil na žádný velký soubor,který by tento disk zaplnil.Dokumenty mají max 1,5 gb a program files cca 1 gb,kde se stratilo cca 10 gb?
Samy windows si pod sebe průběžně stelou nepořádek, občas je dobré nepotřebné soubory vyčistit. Doporučovaný a ověřený je třeba program Ccleaner...
doplněno 24.07.12 17:46:Zdarma třeba zde:
SpaceMonger 1.4
Program SpaceMonger je nástroj, který dokáže porovnat velikosti jednotlivých adresářů (složek) a souborů na pevném disku. Výsledkem je grafické znázornění velikostí jednotlivých adresářů. Každý adresář představuje jedno barevné okénko (čím více místa adresář zabírá, tím je barevné okénko větší). Díky tomuto názornému grafickému zobrazení lze snadno zjistit, které adresáře zabírají na disku nejvíce místa (může vás například překvapit, že adresář, na který jste už dávno zapomněli a který už nepotřebujete, zabírá na pevném disku velkou část prostoru).
A kolik mají samotné Widows?
Nech si zobrazit i skryté soubory...
Vyčištění tempů (apod.) je samozřejmostí, koukni, jak máš velký ´swap´ (Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Možnosti výkonu - Velikost stránkovacího souboru)...
doplněno 24.07.12 19:08:Skryté soubory - v okně Průzkumníka - Nástroje - Možnosti - Zobrazit - a tam ´odškrtnout´ okénko Skrýt chráněné soubory OS a zaškrtnout Zobrazit skryté soubory a složky v položce Skryté soubory a složky...
Temp mažu, velikost stránkovacího soboru 2046
windows mají 1,11 gb
nevím jak odkrýt skryté soubory,kde? jak? díky.
Tak největší soubor je pagefile - 2 gb
ale potom je tam milion souboru (framework 3,2) a každý má cca 10-15 mb
co to je za soubory? a aktualizace je chce pořád aktualizovat
"pagefile" je právě ten swap - stránkovací soubor. Jeho velikost můžeš omezit Tento počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Možnosti výkonu - Změnit a tam nastavit velikost jinou (doporučuje se 1 - 2 násobek velikosti RAM)...
"framework" - zřejmě půjde o microsoftí .NET Framework (podpůrné knihovny apod. pro programování či spouštění programů v .NET) - co máš instalováno bys měl vědět ty (frameworků je více). A aktualizovat chce? - to bude M$... Můžeš zkusit jej odinstalovat a pokud bude potřeba, zase nainstalovat...
přesunul jsem část těchto souborů na disk D a udělalo to místo kolem 3 gb.
ted jen nevím,jestli zítra pc vůbec rozjedu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.