Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router + NAS

Od: marcani* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

potřeboval bych poradit jaký si mám koupit router, ten starý už hodně zlobí a rozhodl jsem se kvůli sdílení dat koupit NAS.

U routeru bych nejradši uvídal možnost změny MAC adresy abych nemusel volat provozovateli internetu komunikace s nimi je desná a člověk pak čeká až zavolají zpatky kvuli nove adrese, wi-fi a také aby zvládl bezproblému NAS.

NAS nejspíše 2-diskové, ale možná skončím u 1-diskového, abych mohl sdílet data mezi počítači a notebooky aby nemusel 1 z počítačů běžet úplně zbytečně.

Děkuji za radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zkus se podivat na tento odkaz a vice informaci odkaz , mam s TPlinkama dobre zkusenosti , ale vice nepovim , NAS nepouzivam

kangaroo*
hodnocení

0x

Já mám NAS Synology, ale pokud chceš ušetřit a nebo jen pro domácí použití hodně chválen je tento Zyxel NAS310 a 320 s DLNA (1 i 2 disk verze a já koupil už 2ks mojím přátelům na Aukru včetně 1TB a 2TB disků) Jedinou vadou, že při větší zátěži má slyšitelný vetráček, ale pokud ho plánuješ umístít do (chodby,pracovny,.. někam mimo) tak je to ideální volba a já jsem naměřil cca GLAN down 45MB/s a upload cca 30MB/s. Za ty prachy super a na Aukru jsem viděl za 1500Kč nový včetně 500GB disku nebo za asi 3000Kč včetně 1,5 až 2TB disku.

diskova-pole.heureka.cz/...

rv*
hodnocení

0x

Vše je otázka peněz. Třeba "NAS" MyBookLive je pro běžnou domácnost dostatečný a navíc s malou spotřebou, tichý, bez větráku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]