Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak koupit správně RAM MHz?

Od: lokodan odpovědí: 6 změna:

Prosím poraďte mi chci si koupit RAM do počítače ale nevím co znamená to označení MHz u moje počítače mi to ukázalo : Přehled informacíHodnota

Typ pamětiDDR SDRAM
Rychlost pamětiPC3200 (200 MHz)
pocitace.aukro.cz/...
Tak by mě zajímalo jestli si můžu koupit třeba tuhle děkuji moc za odpovědi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vy především potřebujete vědět, jakou máte desku a podle ní volit typ RAM...

lokodan
hodnocení

Udělal jsem screen takže tam je toto

Jak koupit správně RAM MHz?

praivo*
hodnocení

0x

MHz (megahertz) je frekvence. Odkaz nejde otevřít, vyber stejný typ paměti (DDR/DDR2/...)se

1. stejnou frekvencí

2. přiměřenou kapacitou - do "normálních" 32bitových systémů nemá smysl cpát víc než celkové 4 GB.

lokodan
hodnocení

Ale já právě s právě tou frekvencí 200MHz nemůžu žádnou najít minimálně 400MHz

Jak koupit správně RAM MHz? #2
mowla*

PC3200 jsou všechny s frekvencí 200 MHz (400 MHz taky - frekv. se násobí) - je to dáno typovým označením.

Pokud jde o běžná PC, vyhoví např. tato - alza.cz/... , pokud o notes, pak třeba tato - alza.cz/... .

Ty RAM moduly se liší fyzicky, nejsou záměnné - nejlíp, když pecko otevřeš a koukneš se... ;)

doplněno 24.07.12 12:49:

TaK ´tyhle´ by být určitě nemohly - jde o DDR2 (potřebuješ DDR) a frekvenci mají 800 MHz (potřebuješ 400 MHz)...

BTW - kupovat komponenty na Aukru považuju za dost rizikové (zejména reklamace může být problém). Já osobně, v pozici "úplného laika", bych chytil kisnu, donesl ji do servisu a nechal si předvést, že to, co kupuju, funguje... Je to sice trošku dražší varianta, ale bez starostí.

;)

lokodan
hodnocení

abych pravdu řekl jsem úplný laik a vyhlídnul jsem si tyto myslíte že by mohly být?

pocitace.aukro.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]