Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

MySQL kodovani

Od: jiristransky® odpovědí: 2 změna:

Nevíte čím by mohlo být způsobeno toto chování:

mysql databáze, tabulky i jednotlivé sloupce mají kodovaní CP1250. Do databáze můžu bez problému zapisovat i diakritiku. Také není problém data s diakritikou číst. Problém je v tom, že nemůžu do databáze vkládat proměnné s diakritikou. Abych to přiblížil:

"tabulka" kde jsou sloupce "id" a "text".

Když provedu tento dotaz:

INSERT INTO tabulka id, text VALUES ( ' ' , 'ěščřžýáíé';) tak vše proběhne v pořádku - data jsou uloženy v tabulce tak jak mají být uloženy a krásně je přečtu dotazem a vypíšu.

Když ale provedu toto:

$diakritika = "ěščřžýáíé";

INSERT INTO tabulka id, text VALUES ( ' ' , '.$diakritika';);

tak se do databáze uloží rozsypaný čaj. V čem může být problém. Nemyslím si, že bych dělal něco špatně.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

Tak už dobrý :) jsem vůl a zapoměl jsem na kodovaní té proměnné.. Po dekodovani jsem zapoměl převést zpět z UTF-8 na CP1250 :)

petr123*

Tak se k té databázi pro zápis rovnou připoj přes UTF a máš to bez nutnosti konverze v php.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]