Nejste přihlášen/a.
Zdravím.Mám doma bezdrátové wifi připojení.Když kopíruji film ze sat, přijímače do NB trvá (záleží na velikosti filmu) to třeba 90 minut.Včera jsem to na zkoušku prvně zkusil přes lan kabel a bylo to znatelně rychlejší cca 45 minut.
Znamená to že bude rychlejší po lan kabelu i běžné užívání stránek a načítání stránek? to už nelze nijak přesně vyzkoušet ale přišlo mi to stejné jak wifi tak lan.I když jsme dal ping třeba na seznam bylo to také už stejné.NB mám doma na stejném místě wifi používám jen z duvodu že nemusím mít připojen kabel a neplete se ale klidně ho připojím a budu používat.
Moje otázka tedy: při kopírování a stahování byl lan jasně rychlejší ale budeme tomu tak i při běžném používání netu a načítání stránek?
děkuji
Děkuji
Připojení je ADSL 8Mbit.Ta Wifi je jen pro domácí sít v domě.Rychlost při wifi a lanu byla téměř stejná.I v načítání stránek rozdíl vlastně žádný.Stahuji a kopíruji minimálně.Kabelem si tedy moc nepomohu.Zůstanu dál na wifi.
Všem děkuji!
Na tech 8Mbps by kazda WiFi mela byt dostatecne rychla, pokud se to pouziva hlavne na surfovani na Internetu.
Na druhou stranu tech 45 minut stahovani filmu ze satelitniho prijimace pres kabel neni normalni. Snad jen kdyby ten prijimac mel jeste zastaraly 10Mbps Ethernet, ale to snad dneska zadny nema.
Tak tedy ted už jen pro zajímavost odbočíme.V satelitní technice se pohybuji docela dost a normální to určitě bohužel je...Jedná se satelitní přijímač Dreambox 8000 HD.Možná špička v sat.technice.Prostě je to problém.Když to vezmu konkrétně.Film nahraný na interní HDD v dreamboxu ve formátu TS.Film dlouhý cca 2 hodiny v HD kvalitě nahraný ze satelitu na interní HDD v přijímači o velikosti cca 14MB.Když si film potřebuju zkopírovat do PC (kopíruju to přes Tot.comm) tak to po wifi trvá jak už jsme psal cca 90minut po lan kabelu cca 45 minut.
Prostě to tak je nic není špatně. Jak už jsme psal spousta kolegů se obdobným nebo podobným přijímačem dosahujue těchto časů.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.