Nejste přihlášen/a.
hi,
kde najdu prosím návod jak dát do PC základovku Asus P5GC - E4600? konkrétně připojení kabílků od PC skříně (vypínače, LEDky)
půjde mi k ní zapojit starší IDE HDDa sedm let starou DVD mechaniku nebo to bude chtít nakopit redukce? teď mám v PC desku MSI K8N NEO4, která je myslím o několik cm větší
dík
Tady je manuál... support.asus.com/...
MB má jeden řadič IDE - tedy dvě zřízení (Master/Slave) připojit jde...
doplněno 23.07.12 19:39: Tahle zařízení by měla být dostatečně odolná - takže bacha na statickou elektřinu a mechanické násilí...
Vybít statiku není složité - sáhnout si třeba na vodovod... Důležité je nemít na sobě umělohmotné triko - například.
V tom případě je na výběr - support.asus.com/...
dík. nějaký kabílek konkrétně na který si mám při připojování dát pozor, abych něco nezničil? jednu základovku jsem kdysi zničil když jsem do ní nacpal špatnou RAM
doplněno 23.07.12 19:30:(tady v malém městě se mi ceny v servisech zdají nehorázné, malá konkurence, pak si stavějí takováhle sídla mw2.google.com/...
odmítám sponzorovat)
to jako že před prací nemám rači pro jistotu třít liščí ohon o ebonitovou tyč?
ne vážně, jak se bránit teda statickým výbojům, jak se mám vybít než šáhnu na základovku/šasi?
dík
doplněno 24.07.12 14:09:tam j jen manual na asus p5gc -mx
kde najdu jak zpojit kabilky do mé Asus P5GC - E4600?
doplněno 24.07.12 14:19:mám Asus P5GC rev 1.00G, kam mám napojit barevné kabílky vpravo dole na základovce aby fungovalo hlavní tlačítko pro zapnutí PC pls?
doplněno 24.07.12 19:41:nevím co dělám špatně, když to zapojím analogicky jako u staré základovky tak nefunguje hlavní vypínač na PC skříni. oba napájecí kabely jsou zapojené v základovce. co bývá nejčastější chyba při zapojování? zdroj byl zapnutý
tady je obrázek z manuálu i45.tinypic.com/...
co znamená to "ATX power supply"pls? mám fortron 350W
PS: DVD mechaniku napojím na stejný IDE kabel jako HDD? deska má jen 1 IDE slot.
dík
"ATX power supply" znamená, že zdroj musí být ATX... Což by Fortron 350W být měl (podle popisu - na ´vlastní´ oči jej neznám). Spíš - není 350 W nějak málo?
A jo - DVD (IDE) se připojuje na stejný kabel, jako IDE HDD.
doplněno 24.07.12 20:44:Ale vždyť na tom schematu z manuálu je to jasně popsané - PANEL (navíc nevím, jak bych definoval jednotlivé "kabílky"):
PLED - Power LED, obvykle zelená, na kisně vpředu, + je na obrázku nalevo
SPEAKER - repráček, + je opět nalevo (ale na polaritě víceméně nezáleží), Ground (země) mezi jsou nezapojeny
IDE_LED - LED aktivity HDD, + je opět nalevo
PWRSW - vypinač, jak je konektor zapojen je lhostejné
RESET - tlačítko Resetu, jak je konektor zapojen je lhostejné
A jo - je možné, že pokud zdroj pecko neutáhne - a proto se ihned po zapnutí zase odpojí. Zkus - případně, zapojit jen MB s procesorem, pamětí a grafikou (jen to nejnutnější) - na to by zdroj stačit měl.
BTW - taky může být vadná deska (zdroj je jistě OK?)...
deska vadná být může, je z bazaru, zdroj je určitě ok, se starou základovkou funguje PC normálně
doplněno 24.07.12 21:45:se slabší/starší grafikou můžu zkusit zapojit no. ale zdroj by nestíhal spíš v zátěži, např. při spuštění 3D programu ne?
doplněno 27.07.12 19:37:ok, funguje, nevím co jsem dělal předtím špatně
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.