Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, děda má starší notebook s win xp kde si jen psal ve wordu a v excelu svoje věci + chodil na youtube, víc nic. Ze dne na den mu však zamrzl počítač. notebook naběhne normálně na plochu, jakmile ale chci spustit excel, word, nebo kliknu na start, objeví se přesípací hodiny, jako když se načítá, ale dál se nic nestane, myší lze normálně hýbat, ale nefunguje ani zkratka ctrl+alt+del, prostě nic a tak nezbývá nic jiného, než udělat tvrdý restart. Když spustím ntb v nouzovém režimu tak všechno funguje, projel sem ho i antivirem a nic mi to nenašlo (Avast)...
Na ntb se nic neinstalovalo, nechodilo se na žádné stránky s viry, tak netuším v čem by mohl být problém?
Za každou radu budu vděčný děkuji
Myslím, že by bylo dobré zkusit odinstalovat avast! - třeba on stojí za tím problémem. Jinak doporučuju kouknout do Start-Spustit-msconfig-Po spuštění. Kdyžtak to vyfoťte, co tam je.
Jinak mě napadá ještě problém s pamětí RAM, takže pokud první odstavec nepomůže, zkusil bych ji testnout programem MemTEST.Stáhnete ho zde: memtest.org/... a buď si udělejte bootovací CD nebo disketu. Z USB nevím, jeslti Váš notebook umí bootovat. Program se normálně spustí, vyčkejte, až bude mít dotestováno a uvidíte výsledek. Najde-li chyby, určitě vyměňte paměť RAM.
A pokud píšete, že máte starší notebook s využitím Word&Excel&Youtube, doporučil bych Vám přechod na Xubuntu nebo Lubuntu. Jsou to linuxové distribuce, které jsou zdarma, v češtině a jsou jednoduché i pro začínající lidi s linuxem. Navíc Linux si nemusíte brzdit antivirem a čím vším, virů pro linux je naprosté minimum a jsou ještě k tomu zastaralé. Pravidelné aktualizace tedy dostačují. A problém s ovladači by být neměl.
Napadlo mne ještě, zda je MS Office v tom ntb legální. Bill bezplatné aplikace nemá rád a mohlo se stát, že se do notebooku stáhla nějaká aktualizace a stopla si to.
Teď jsem si vzpoměl, že stejný problém jsem měl kdysi i já na svém PC a také si pamatuji, že známý se na chvíli hrabal v registrech a poté, už šlo všechno jak mělo...tak tam možná bude nějaký vir. Zkusím odinstalovat avast a nahrát tam jiný a uvidíme
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.