Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co se stane když nebudu reagovat na hlášku?

Od: ohne odpovědí: 10 změna:

DObrý večer, co se stane když nebudu reagovat na hlášku : windows 7 sestavení 7601 tato kopie systému není pravá.? díky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

1x

to jsou teda rady, mas rozdrbane Windows > porid si Linux :)

Linux je jen opravdu pro bezne uzivatele, kteri maji pocitac jen kvuli internetu a semtam napsani nejake A4 (tim myslim kdyz to poradite nekomu kdo slysel Linux od vas poprve)

A kde vemou asi software, kdyz polovina SW nema linuxovou verzi... Z blata do louze. A alternativy pro linux maji tak zbesile ovladani, ze co s tim... Nezahraje si temer zadnou hru apod., no muzu pokracovat dal a dal..

Pro kazdeho ma comp jiny rozmer, linux neni odpoved na vsechno.

doplněno 21.07.12 17:05:

no ja bych se ani do vas nestrefoval, kdybych nevidel nick ivinek (patrne zena) jak pise "uz stahuju ubuntu" :) Co s tim bude chudak delat ;) proto jsem se neudrzel a napsal

stahovat linux bych doporucil v kazdem pripade az po zrale uvaze, jestli je to reseni pro me... a ne z linku na poradne :)

...nicmene jsem rad ze to sirite, ale pak to muze laikovi nakonec pridelat praci navic

bena*
Já být Vámi, začnu u sebe, ještě jsem tu od Vás neviděl tak dobrou radu, aby jste mohl kritizovat druhé.
Já používám Debian a počítač opravdu nepoužívám jako psací stroj s připojením na internet. pro většinu uživatelů Ubuntu nebo podobné stačí, je jen problém s komerčními hrami - nejdou tam úplně všechny, jen některé přes Wine. Jinak nativně linuxových her je celkem dost, je z čeho vybírat.
Co se týká softwaru, tak si myslím, že alternativy jsou celkem dobré, dokonce některé ještě zdařilejší. Ale to je asi otázka vkusu.
jinak Linux není jen pro běžné uživatele, běží na něm většina serverů, používají ho jak běžní uživatelé, tak i profesionálové [teď mluvím o linuxu obecně, ne jen o Ubuntu a podobných].
P.S.: Kdyby jste pořádně četl, našel by jste, že jsem psal buď Windows koupit nebo přejít na Linux.
mariohlas*

To "bena" : Myslím, že běžný uživatel Win sám na Linux úspěšně přejít nedokáže, pokud tomu nechce/nemůže věnovat hodně času a úsilí. Pokud najde ochotného znalého, mohl mu sdělit své potřeby a dát si od něj nejen poradit, ale i pomoci - možná se zadaří, možná se nevyřeší proprietární ovládače. (Ale takovou možnost nemá každý.)

Z nouze používám Ubuntu 12.04 na jednom nbooku, jenž byl individuálně dovezen, a když vnuk svými pokusy shodil WinXP ULCPC, nebylo možno legální Wind. v ČR získat (leda znovu za hranice, tam dát nainstalovat). Měl jsem štěstí se všemi ovládači, to také není pravidlem. Nejdřív jsem dost tápal, ale už se mi povedlo rozchodit v něm např. FreeRapid Downloader, NetWork Application, (s malým omezením i Seznam Pošťák) a pár dalších. Rozhodně s Vámi nesouhlasím, že Linux umožní (kromě některých her) uživateli pracovat tak jak byl zvyklý z Win. Např. jako variantu vynikajícího free IrfanView (jen pro Win - autor se vyjádřil, že nemá zájem, aby IrfV fungoval jen na některé linux. distribuci a jen na některém jejím vydání a v dalším už zase třeba ne) se nabízí Gimp, jehož ovládání je nesmírně složité a pro občasného uživatele k nezapamatování. A mohl bych jmenovat mnoho dalších.

Velmi mně vadí, že linuxáři všemožně lákají potencionální zájemce na své stránky a tam jim na jejich začátečnické dotazy odpovídají pomocí jiných, pro ně ještě nesrozumitelnějších pojmů (definice kruhem - lepší případ) nebo je dokonce urážejí (z jednoho australského fóra : "živím se jako ajťák už 15 let, ale tak blbý dotaz jsem ještě nezažil" - a ani admin fóra, ani nikdo další se tazatele nezastal).

Další námitka : Zavádějící propagace : "Na starých strojích vám linux poběží mnohem rychleji než Win". Moje zkušenost : Jednomu chudobnému invalidovi ze sousedství, pro nějž je Firefox + mailování skoro jediný kontakt se světem, padly XPčka na 10 let starém Compaq EvoN400c. Nepodařilo se mně najít žádnou trochu schopnou linux. distribuci (obstojný mail. klient, možnost WiFi, ...) bez PAE. Reinstaloval jsem WinXP (ještě jsem stihl aktualizace), přidal za 2 stovky USB WiFi adapter (rozšíření akčního radiusu uživatele), nainstaloval FinalMediaPlayer (videa běží i na 697 MHz, 512 MB RAM) a hotovo. Znáte snad Vy nějakou obstojnou linux. distribuci bez PAE? Jestli ano, tak se pokorně omluvím.

Celá filosofie linuxu mně připadá dost divná. NAVENEK : Obrovské množství distribucí, proto málo uživatelů, proto např. minimální zájem výrobců hardware vydat ovladač. (Příklad za mnohé : Staré stroje můžete levně obohatit o USB WiFi adaptér, ale žádný v linuxu nerozchodíte.) VŮČI UŽIVATELŮM : Z mnoha aspoň tohle : Proč ve (skoro každém) vydání nové verze (skoro každé) distribuce považují linuxoví guruové za nezbytné co nejvíc přeházet virtuální ovládací prvky? MŮJ ZÁVĚR : Rád bych věděl, zda si už někdo položil otázku, kolik % lidí si pořizuje PC + internet, aby jeho pomocí rozšířili své informační možnosti, možnosti kontaktů na dálku, možnosti zpracování svých i cizích informací, atd., a kolik % pro dětinskou radost, že už zase jakžtakž zvládli aktuální vydání "své" distribuce a mohou se začít těšit na další vydání, kde bude zase něco jinak? Myslím, že slogan "linux je pro lidi" by se měl změnit na "linux je pro lidi, co mají rádi linux".

praivo*

Píšeš bludy.

1. GIMP není náhrada IrfanView. A ovládání není složité, jen musíš opravdu chtít...

2. České Ubuntu fórum se rozhodně NEchová tak, jak popisuješ. A i kdyby - projdi ji jiná fóra o Windows a uvidíš, že takové uživatelé jsou naprosto všude (občas i tady).

3. Bez PAE funguje např. Mint 13 nebo Slax. Ale na podobné stroje osobně instaluji Windows 98 SE + "neoficiální Service Pack".

4. Zatím mi fungoval veškerý hardware, co jsem kdy používal. Jenom právě s WiFi ovladači je občas malý problém, že se musí nainstalovat ručně, ale to je záležitost na pár minut. Rozhodně jsem musel shánět méně ovladačů než na Wokna...

5. V jaké distribuci má každá verze nové GUI? Jediná mně známá velká změna je přechod Ubuntu na Unity, které už tam ale je poměrně dlouho.

mariohlas*

to "praivo": Ano, kaji se, máš na 110 % pravdu, jako ostatně všichni linuxáři vždy, ve všem a všude.
Obdivuji Tvůj hodnotový systém. Moci opatřit invalidovi za 2 stovky USB WiFi adapter a rozšířit tak jeho mobilitu, je pro Tebe směšná prkotina, k níž není třeba se vyjadřovat ; a to, že ve WinXP fungoval jaksi "sám od sebe", kdežto v Mintu se jej nepodařilo rozchodit ani jednomu ochotnému linuxáři (ano, i takoví jsou, věnoval tomu dokonce hezkých pár hodin, čest jeho anonymitě) nestojí za hovor. Taky obdivuji Tvůj vytříbený smysl pro humor : jestli opravdu instaluješ na stará "železa"Win98 (ačkoliv by tam jistě chodily i WinXP, v němž běží mnohem víc aplikačního software) - no, už dlouho jsem se tak nezasmál.
Nejen Ty, ale i holá fakta mne usvědčují ze špatně utajované nevole vůči linuxu. Přiznávám, že např. z tabulky na
linuxexpres.cz/...
jsem si vybral 0,7 % používání na desktopech místo (také uváděných) 2,9 %. Uznávám, že (velmi se omlouvám, ale tento zdroj jsem zapomněl), že používání linuxu na desktopech vzrostlo z ubohých 1,01 % v roce 2009 na fantastických 1,38 % v r. 2013, a když se to jen lineárně extrapoluje (ačkoliv linux by si jistě zasloužil extrapolaci exponenciální nebo jinou podobnou), pak používání linuxu by přesáhlo 50 % už v roce ... - no škoda, že se toho nedožijeme, že.
Omlouvám se, ale musím pomoci vnukovi. On už našel v Ubuntu docela zalíbení (ačkoliv jsem mu jej nainstaloval za trest), teď vytvořil prezentaci v LibreOffice, ale ve škole ji musí odevzdat v *.pps nebo *.ppsx a nějak to nezvládá.
Plně uznávám Tvé právo posledního slova, a proto na Tvou případnou další reakci nebudu reagovat - ledaže by se na poradte.cz vznikla další rubrika "směšné diskuze"nebo tak nějak. Já ji nenavrhuji, ale kdyby vznikla, mohli bychom se tam přesunout a pokračovat ad absurdum.

doplněno 25.08.14 18:10:

Omlouvám se za nadbytečné "se"v předposledním souvětí. Jako pokání jdu hledat další údaje o časovém vývoji používání linuxu na desktopech.

praivo*

Tak hele, ty chytrej:

1. Ano, může se stát, že některý HW v Linuxu nefunguje. To se ovšem stává i ve Windows a dost často (víš třeba o ovladači k Nikonu D60 pro Windows 7 x64?). Já ale měl nějakou interní kartu od TP-LINKu a fungovala okamžitě a naprosto správně. Problém jsem měl jen u babiččina Aceru Extensa 5620Z, kde OS správné ovladače na WiFi kartu nenašel, ovšem netrvalo dlouho na jiném počítači vygooglit příkaz pro jejich instalaci. Výsledek je ten, že notebook startuje za 52 vteřin, spouštění programů také trvá jen několi vteřin, a babička je plně spokojená...

2. 450MHz Celeron M, 64 MB DDR, iGPU - fakt si myslíš, že na tom dokážou XP fungovat aspoň trochu svižně?

3. Tvůj vnuk je očividně výrazně inteligentnější než ty - naučil se pracovat v jiném prostředí, místo toho, aby se na něj jen podíval a hned nadával. Jen mu vyřiď, že jestli má licenci k MS Office, spustit je přes Wine by neměl být problém. A export to MSO umí i přímo LibreOffice, ale se zobrazením u MS někdy je trochu problém.

K tomu, co jsi napsal o mně, se nebudu vyjadřovat, to, kdo nechť posoudí ostatní

joudic*
hodnocení

0x

ze zitra zcerna obrazovka :)

ladaadal*
hodnocení

0x

Pokud jsi comp už vypnul a přesto na něm čteš tyto odpovědi, nestalo se nic a bude to tak i nadále. Já to tam mám při každém vypínání.

bena*
hodnocení

0x

Obrazovka bude černat, postupně se začne protahovat načítání systému a přihlašování a hlavně časem se může systém sesypat. určitě si kupte pravý Windows nebo pokud chcete operační systém, který je zdarma a v češtině, zkuste nějakou linuxovou distribuci, můžu doporučit pro běžné uživatele Xubuntu nebo ubuntu. Více na www.xubuntu.cz nebo www.ubuntu.cz a o celém Linuxu se dočtete na www.linux.cz.

ivinek*
hodnocení

už stahuji ubuntu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]