Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

EXCEL - jak mám udělat graf

Od: kuba* odpovědí: 7 změna:

Jak mám udělat graf v excelu graf (přesně bodový graf) z týdletý tabulky

datum

část dne

teplota (v °C)

7.2.

ráno

-5,5°C

7.2.

večer

0,1°C

7.2.

noc

-2,9°C

8.2.

ráno

-6,8°C

8.2.

večer

3°C

8.2.

noc

-6,1°C

9.2.

ráno

-7,4°C

9.2.

večer

-2,0°C

9.2.

noc

-3°C

10.2.

ráno

-4,3°C

10.2.

večer

-2,5°C

10.2.

noc

-3,5°C

11.2.

ráno

-6,7°C

11.2.

večer

-4°C

11.2.

noc

-3°C

12.2.

ráno

-3,9°C

12.2.

večer

-2,6°C

12.2.

noc

-3,3°C

13.2.

ráno

-3,9°C

13.2.

večer

-1,5°C

13.2.

noc

-2,9°C

14.2.

ráno

-3,3°C

14.2.

večer

-0,5°C

14.2.

noc

-1,3°C

15.2.

ráno

-1,9°C

15.2.

večer

-1°C

15.2.

noc

-1,2°C

16.2.

ráno

-0,3°C

16.2.

večer

0,3°C

16.2.

noc

0,5°C

17.2.

ráno

-0,9°C

17.2.

večer

0,5°C

17.2.

noc

-0,1°C

18.2.

ráno

-0,6°C

18.2.

večer

0,4°C

18.2.

noc

-0,6°C

19.2.

ráno

-0,6°C

19.2.

večer

0°C

19.2.

noc

-1,6°C

Poradte prosím ,a co bude hodnota x a y?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

praivo*
hodnocení

0x

Dny si rozděl na 3 části (ráno, večer a noc) a ty den na osu x. Teploty dej na osu y .

zabu
hodnocení

0x

No v první řadě si rozmyslet, jestli chcete jednu křivku pro celou řadu teplot, nebo tři křivky, pro raní večerní a noční měření zvlášť, nebo jestli chcete pro každý den průměrnou teplotu. To musíte vy vědět co chcete zobrazovat grafem.

kuba*
hodnocení

Chtěl bych tři křivky.(ráno,odpoledne,veče)

Zkouším udělat graf, ale nějak se mi to nedaří.

zabu

Musíte si udělat 4 sloupečky: do prvního sl. čísla dní od 1 do x?, do druhého sl. měření ráno, do třetího sl. měření večer, do čtvrtého sl. měření v noci. Vznikne Vám tabulka(pole) se čtyřmi sloupci a požadovaným počtem řádků(měření). Pak už jen označíte toto pole kliknete nahoře na ikonu grafu, a necháte se vést průvodcem vytvoření grafu.

figurek*
hodnocení

0x

1/ když chcete vytvořit graf, pak v tabulce musí být čísla. Vy tam máte textové stringy.

2/ jestli chcete vytvořit graf, pak si tabulku uspořádejte tak jak jsem to udělal na obrázku. Z vaší tabulky normální graf neuděláte.

3/ graf vložíte úplně normálně a připojíte k němu data. Na ose Y jsou teploty, na horizontální ose bude datum.

Až pocáď je to lehké, graf se vytvoří na první pokus.

4/ Asi budete muset vyeditovat horizontální osu, aby vám nezačínala jedničkou. Dělá se to tak, že se docela obyčejně vybere část tabulky, kde jsou datumy. U mě buňky A3-A8.

Tak mnoho zdaru. Excel je v tomto směru dost blbovzdorný, většinu práce udělá za vás a vytvoření takového grafu trvá sotva pár vteřin.

EXCEL - jak mám udělat graf

kuba*
hodnocení

a jak mám udělat minimum a maximum teplot? např: z každého ráno nebo z každé noci atd.

figurek*

v Excelu máš funkce MIN a MAX. Z nějakého pole ti vyberou nejmenší nebo největší hodnotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]