Nejste přihlášen/a.
Dobeý den , prosím proč mi nejde nainstalovat windows xp? více obrázek
Protože se pokoušíte instalátor Win XP spustit z prostředí Win 7...
Z CD je potřeba nabootovat a ideálně stávající systémový oddíl zrušit a pro XP vytvořit znovu...
doplněno 20.07.12 15:42:Nabootovat z CD - v BIOSu nastavit jako primární boot mechaniku CD (ke změnám nastavení BIOSu, obvykle, vybízí počítač hned po restartu - stiskem klávesy - např.: F2, F8, F10, Del, Esc - jak který BIOS), uložit a počítač restartovat. Dále je potřeba se řídit pokyny instalátoru.
Reinstalace může ´skrývat´ některé zádrhely - např. Win XP nemusí mít ovladače na veškerý HW nového počítače.
Podle formulace dotazu soudím, že ´tomu´ moc nerozumíte - obraťte se na zkušenějšího člověka v okolí nebo na servis - také byste mohl skončit s nefunkčním počítačem a bez dat (máte-li nějaká uložena)...
Aha, už jsem si toho všiml, byl jsem na teleofnu a tam jsem ty malinký písmenka neviděl.
A ta Windows XP, máte je legální (tj. máte originální instační CD a licenční štítek)? Pokud ne, tak doporučju koupit už rovnou ta Windows 7, stačí edice Home Premium pro domácí uživatele (domácí běžný uživatel stejně prakticky nepozná rozdíl mezi Home Premium a Professional nebo Ultimate, protože ty funkce nevyužije).
A pokud nechcete vyhazovat peníze, doporučuju (aspoň zkusit) některou linuxovou distribuci, například Xubuntu nebo Ubuntu, které lze spustit rovnou z CD bez instalace. Rychlost bdue samozřejmě menší, CD/DVD je pomalejší, než pevný disk, ale jako ochutnávka to je dobré. Více na www.xubuntu.cz nebo www.ubuntu.cz
Pokud se rozhodnete pro instalaci Linuxu, ušetříte několik tisíc za licenci pro WIndows a počítač si nebudete muset brzdit antivirem a podobnými, též se nebudete muset starat o defragmentaci disku nebo čištění registru. EXT4 narozdíl od NTFS netrpí frgamentací a Linux nemá žádný registr narozíl od Windows.
Pro Ubuntu, Xubuntu a další buntu je napsaná krásná stránka - wiki.ubuntu.cz/..., kde najdete návody na instalaci spoustu programů, jsou tam desítky stránek o řešení různých problémů. Tuto wiki lze použít pro distribuci Debian, která je spíš pro pokročilejší uživatele Linuxu, pro začínající s Linuxem je dobré třeba to Xubuntu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.