Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obrázek v PC , co s lupou?

Od: sissa odpovědí: 10 změna:

Chci poslat zmenšený obrázek, ale pořád se mi tam motá lupa, která to zvětšuje při kliknutí, bude tam /LUPA/ i při odeslání?

Omlouvám se, možná za hloupý dotaz, ale jsem laik a učím se.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

"Lupa" je součástí prohlížeče, nikoli obrázku - při odeslání "tam" nebude...

;)

hm*
hodnocení

0x

Na nějakou lupu nedej, ta jen ukáže obrázek jako menší. Obrázek musíš ve vhodném programu (editory nebo některé prohlížeče obrázků) slutečně zmenšit, uložit a takto zmenšený teprve poslat.

hodnocení

0x

Po odeslání tam lupa určitě nebude. Netuším, co máte za prohlížeč, ale jestli Vám jde ona lupa na nervy a nedá se vypnout (já myslím, že to nějak půjde), stáhněte si "Irfanwiw", to je docela zajímavý a jednoduchý prohlížeč. A je zdarma. Ještě lepší a dost podobný je ACDSee, ale ten už zadarmo není.

bena*

Technická: Ten program se jmenuje IrfanView. Můžete si ho stáhnout zde: slunecnice.cz/..., češtinu pak zde: irfanview.net/... a doporučuju i doplňky: irfanview.tuwien.ac.at/...

Při instalaci odmítnete instalaci google toolbaru a při volbě přípon (extensions) zvolte Images only. Na přehrávání zvuků a vidí tento program není vhodný, protože většinu přehraje pouze po instalaci těch doplňků a stejně to není vončo. Jinak není nad normální přehrávač jako třeba Windows Media Player nebo VLC. Doplňky mají v sobě spoustu dalších filtrů a možností, nejen přehrávání těch zvuků a videí.

ACDSee jsem na chuť tolik nepřišel, ale vím, že je hodnocen jako výborný program na fotografie a používají o nejen běžní uživatelé.

sissa
hodnocení

Jak je pak možné , že i já jsem dostala v meilu foto i z lupou? Po té fotce jezdíte a šmírujete detaily...

Řekl bych, že někdo udělal PrintScreen a pak obrázek ořezal.

doplněno 20.07.12 23:18:

bmbx: No já jsem to pochopil tak, že tazatelka objasňuje jakou lupu myslí, že takovou má v prohlížeči fotek. A ne, že se dá používat přímo v mejlu.

Ale možná máte pravdu ;) Tak bych to potom viděl na nějakou "animaci". Nevím, jestli to umí třeba Flash.

To by tou lupou asi šlo těžko po obrázku šmejdit ;)

doplněno 20.07.12 18:20:

Spíš jsete dostala mailem normální obrázek a váš PC, s vaším prohlížečem fotek / obrázků tam šmejdí s lupou.

mowla*

Přiznám se k neodbytnému pocitu, že tazatelka vlastně neví ani o čem píše, ani co chce...

;)

ernie*

Co máte za prohlížeč fotek (respektive jaký máte nastaven)? Myslím tím, v jakém programu se vám fotka otevře (ať už fotka, co máte v počítači, nebo fotka, na kterou kliknete v mailu). Jde o to, že u otevření fotografií (kliknutí na fotku-soubor) jde nastavit v jakém programu se vám otevře.

ernie*

Ještě dodatek. Při prohlížení fotky bude někde zpravidla nahoře okna název prohlížeče (programu) ve kterém je fotka otevřená. Taktéž tam je název fotografie (souboru). Název může být třeba Fotka z dovolené anebo třeba P123456 nebo podobně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]