Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
1.Může být vadná základní deska,pokud instalace Windows proběhla v pořádku a ve Správci zařízení nesvítí žlutý otazník?
2.Může být vadná grafická karta,pokud funguje výstup na monitor,vše se zobrazuje?
3.Může být vadná grafická karta,pokud při testu hodnocení počítače vyskočí hodnota 1,0 (tedy nejnižší)? Nebo je jen odpojen nějaký káblík?
Moc díky
1 a 2: Jen ti chybá nějaké "přídavné"ovladače. Vadná = nefunkční a tobě očividně všechno funguje.
3. Ne vadná, jen málo výkonná.
doplněno 24.02.13 18:48:*chybí
No, HTPC obecně nepatří mezi nějak extra výkonné stroje, ale když já mám přes 3, aniž bych vůbec měl samostatnou graf. kartu, něco mi tu nesedí... Jakou GK tam vlastně máš?
5.1 je zvuk, to s grafikou nemá nic společného.
doplněno 24.02.13 19:19: No jo, nic moc... Chtělo by to něco lepšího. Zkus přihodit třeba na tuhle, nebo jinou s odpovídajícím rozhraním, pasivním chlazením (HTPC - aby ti v tom nehuče větrák) a aspoň 512 MB paměti. Jen ten Radeon 4850 mi nech , pro tvůj účel není vhodný kvůli spotřebě, blížící se až 300 W (!).
Rozšiřující sloty:
1 x PCI Express x16
1 x PCI Express x1
2 x PCI slots
Omylem jsem ti dal odkaz na kartu s 256 MB paměti, zkusím najít ještě s 512 MB (tohle by sice mělo stačit, ale "jeden nikdy neví"...).
doplněno 24.02.13 19:37:Asusu by mělo stačit 75 W (= žádné přídavné napájení), neměl bys s tí mít problémy.
Kolik dát? To ti neporadím, dej, kolik chceš. Já na ten Radeon přihodil 200 Kč a později možná ještě trochu přidám.
Málo výkonná,to asi ne,to zařízení je Home Theater PC,výstup 5.1,měla by zvládat i 3D.
doplněno 24.02.13 18:48: Kecám,zvládá full HD.Ne 3D.
Jo,to jsem pomotal s tou zvukovkou.
Jaká je to grafika,musím zjistit,pokud se podaří,on je to garážový výrobek.
doplněno 24.02.13 18:54: Grafika Ati Radeon HD 4200
Základní deska MSI 785GTM-E45
Takže ten ASUS by byl kompatilní s tou mou stávající kartou,výměna bez problémů s napojením?
Do jaké ceny by se tak dalo jít?
Dík
Ještě bych měl jednu otázku,zatím se mi stále nepodařilo nainstalovat windows,vždy se objeví nějaká chyba.Dnes jsem si všiml,že na zákl.desce začalo svítit nějaké modré světýlko,jestli je to kontrolka nebo něco vadného,jestli to má být nebo nemá,to nevím.
Je to normální,aby na základ.desce něco svítilo?
Moc dík.
Já nevidím ani s brýlema,jestli je u té kontrolky nějaké označení.Já dnes zjistil uvnitř v bedně jeden rozpojený spoj,spojil jsem,pojistky to nevyhodilo,jen se rozsvítila ta kontrolka,myslím že předtím nesvítila.
Chyba při instalaci Win7 je: Jedna z komponent systému nemohla být nainstalována.Restartujte počítač a spusťte instalaci znovu.Jednou to ukázalo chybu I:386asms Jednotka I?
doplněno 27.02.13 22:04:To spojení je určitě v pořádku,ty dva konektory byly přesně proti sobě,není možné je zapojit jinak nebo jinam.
Zkoušel jsem tři různé instal.CD,od jiných počítačů v rodině,kdyby to nainstalovalo,stejně bych winy musel smáznout,ať nejsou duplicitně,ale nepodařilo se nainstalovat ani jednu verzi.
Jestli je v pořádku RAM,nemám jak zjistit,resp.nevím jak.
Ale vzpomínám si,že před cca 3-mi lety jsem měl rovněž potíž s instalací XP,instalace nikdy nedojela do konce a problém byl v RAM. Jenže já jsem laik,ani nevím,jak RAM vypadá,případně kde ji hledat.
doplněno 27.02.13 22:06:Ani netuším,zda to,co svítí,je opravdu kontrolka.Nijak to z tišťáku nevyčnívá,je to spíš hranaté jak kulaté,připadá mi to,jako by svítil cínový spoj.
doplněno 27.02.13 22:18:Obrázek:
Mockrát díky za vysvětlení,přeložil jsem si tu anglickou poznámku,že když svítí, "jede CPU na tři fáze"?
V každém případě by to tedy závada být neměla,jestli rozumím.
praivo: díky za ten MemTest,jen jak to mám zkontrolovat,když comp nejede? Vrazit flešku s programem do USB,i když je comp hluchý?
Mem test vypalit na DVD jako iso. vlastně i tak se stáhne. Restart -vlezt do biosu a ZMENIT-Boot na dvd rom to vše z vloženým dvd v mechanice. Pokud se v biosu nevyznáte stačí odpojit HDD od zakladní desky a od zdroje .Pak nezbyde nic jiného než to DVD v mechanice.Najede meme test a pokud se objeví jen jedna chyba je ramka špatná (červené psaní)
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.