Nejste přihlášen/a.
Hezký dobrý den,
Vlastní monitor HP Tatung L71, Normálně ve 32 Bitovém prostředí funguje normálně ale ve 16 bitovém prostředí blbne, Například při načítání windows , se dělají bílě pruhy po obrazovce, střídá všemožné barvy atd... Skusil jsem jestli to bude dělat i v prostrědí windows s emulací pomocí příkazového řádku (přes celou obrazovku) "viz video ke stažení". Ověřil jsem si že grafikou to není protože když se pc vypne tak monitor vždy píše hlášku že počítač je ve stadn-by módu nebo něco takovýho to píše, což je nomální, nenormální ovšem je že tato hláška je taková "ujetá"místo ve středu obrazovky je dole a je jí vidět jen část ale to takové doběla. Monitor klidně rozeberu, nafotím, už určitě není v záruce. Napadá mne snad jen (vzhledem ke stáří monitoru) závada v napájení, takže snad někde nafouklé kondenzátory, jen mne to napadlo.
Odkaz na video: uloz.to/...
Odkaz na druhé video: uloz.to/...
Děkuji moc za vaše odpovědi.
doplněno 06.05.13 16:10:už to blbne i v 32Bitech
první myšlenka je grafická karta.
Vyzkoušejte pro absolutní jistotu vyměnit grafiku za jiný typ, jakýkoliv. Pakliže potíže budou přetrvávat, půjde o vadu monitoru.
Jeho dekodér může být poškozen. Než bych ale opravoval monitor, koupil bych nový. Při dnešních cenách se dá sehnat i nový za velmi příznivou cenu.
Také by mohla být vada v kabelu. Je-li to možné, rovněž vyzkoušejte záměnu grafického kabelu z pc do monitoru.
jedná se o LCD mám vyskoušeno že je to monitorem, dnes jsem ho rozebral vyčistil a zase složil a začal už blbnout i normálně ve windows, takže je asi někde špatný kontakt... Alespoň si to myslím, po monitoru začaly horizontálně lítat bíle čary po chvíli to ale pomalu začalo přestávat až to přestalo úplně a teďď ho normálně používám, o koupi nového nemohu ani přemýšlet protože v první řadě potřebují nový pc. Zajímavěé je že když více hýbo s obrazem, např že scroluji stránky tak se to zase objeví... No nevím... Je to ještě straý druh LCD co je podsvíceno zařivkami ale těmi to asi být nemůže co? To by obraz musel blikat že?
doplněno 06.05.13 12:28:Tak já tedy nevím asi je chyba v obojí, protože když jsem si udělal tu zkoušku přes ten dávkový soubor a shidil ho na lištu tak se mi na chvíli sekla obrazovka a po celém monitoru byly vidět šikmě pruhy z takových hranatých smajlíků a barvy která byla právě nastavena, celé to trvalo asi 3 sekundy mezitím jsem stihl zmáčknout klávesu print screen a pak když bylo po všem vložil jsem snímek do XnView a tam byla normální plocha, takže je chbya v obojí Asi
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.