Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

A disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del

Od: mocxis8 odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

dnes mi lehce spadl na zem ntb značky Asus a sekl se. Vypnul jsem ho s tím, že ho znovu zapnu, ale už nezapnul. Vyskočilo mi hlášení "a disk read error occurred Press Ctrl+Alt+Del To Restart" nevíte někdo, co s tím? Dají se alespoň zachránit data z disku? Děkuji za všechny rady.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Můžete to zkusit zachránit některou distribucí Linuxu (třeba Slax, Xubuntu, Danix,...). Je ale možné, že to celý disk nepřežil, že se v něm něco hlo.

mowla*
hodnocení

0x

Jaký notes?

Napřed zkuste otevřít kryt HD (měl by být zespod) a ověřte, zda se nevysunul konektor disku (´ideální´ závada - zasunete konektor a jede se dál)

Pokud to nepomůže, vyndejte disk a připojte jej jako "slave" do jiného počítače (nebo tento počítač nabootujte z jiného zdroje - CD, flash) a zkuste, zda je disk čitelný - záchrana dat...

mocxis8
hodnocení

a ještě připomínka..disk jakoby cvaká, když nabíhá...má to nějaký vliv?

darda

Pokud disk již cvaká, je to ta horší varianta.

Obávám se, že to již softvérově opravit nepůjde a nějaké rozebírání v servisu může být velmi drahé.

Za to asi těch pár soukromých dat nestojí.

mocxis8
hodnocení

Tak on už zase necvaká, je to v pohodě jako dřív, ale stále nenačítá..

tomasgulas

Zkus nějakou tu Live distribuci, jak Ti radil nahoře. Pokud máš v pytli jen část disku, z "lajfka" by se Ti mohly dát alespoň přečíst data. Samozřejmě to chce další disk na zálohy.

praivo*

A VYHNI SE firmě DATARECOVERY! Taky jsem jim chtěl dát na opravu disk, ale diagnostikovali "těžké sw poškození" a chtěli přes 8000 Kč*ee*! Tak jsem je málem poslal do pr... Po asi roce a půl jsem disk ("neopravený") vytáhl z šuplíku - chyba souborového systému, pomohl TestDisk a 5 minut práce*bum*

doplněno 22.07.12 20:10:

Výše uvedené platí samozřejmě jen pokud se rozhodneš nechat si zachránit data. Moje rada: Zálohovat, zálohovat, zálohovat...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]