Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění disku C

Od: crvok* odpovědí: 4 změna:

Zdravím a činím dotaz na nabídku v CCleaner/nástroje/čistič disku. Tato nabidká má 2 možnosti:

1. pouze volníé místo,

2. celý disk (všechny data budou smazána).

Ptám se na bod 2., pokud zadám oddíl "C", kde mám OS (XP), tak CCleanr vymaže i OS jako při formátování? Nikde jsem nenašel informaci co, či jak si mám uvedené v CC (všechny data budou smazána) vykládat. Je nainstalovaný OS pojímám CC jako data?

Dík za vysvětlení.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Pokud budeš čistit systémový disk, vol Pouze volné místo - toto čištění je důkladnější, než formát!

bena*
hodnocení

0x

Vyčistit celý disk mslím znamná vymazat celý disk. vyčistit pouze volné místo je dobré, pokud jste mazal nějaký soubor, který nechcete, aby se dal obnovit z disku.

Jinak pamatujte, že systémový disk za běhu onoho systému zpravidla nenaformátujete ani nevymažete, protože systém to odmítne.

crvok*
hodnocení

Díky, vše dělám běžně. Pouze mne zaujala nabídka CCleaneru a proto jsem hledal co znamená právě u oddílu "C", když tam bývá OS. Jasně vím, že "C" naformátuji pouze při přeinstalaci OS což jinak ani nejde.

bena*

Zůstal bych u běžného čistění disku a registru každý týden nebo 14 dní :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]