Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím poraďte, z kamery na MiniDV jsem natáhl do počítače video ve formátu .avi následně jsem jej vložil do pinnacle 12 video stále v pořádku zvuk i obraz ok. Jakmile jsem jej přetáhl na časovou osu abych jej mohl začít stříhat a upravovat, tak mi zvuk nesedí s obrazem, zvuk je rychlejší jak obraz. V čem je problém? Když si to video, které jsem si přetáhl z kamery do PC a následně ho přehraju ve WMPlayer tak je taky vše ok bez problému. Už jsem si i aktualizoval celý program pinnacle. Předem děkuji za radu.
Docela se mně chce napsat, že to není možný, když přehrání v náhledu je v pořádku a dělá to po přetažení na časovou osu. Za roky editace v Pinnaclu mne to neudělalo a to ve všech formátech co Pinnacl umožňuje. Ale budiž. Jiného vám asi nezbude, než po celkové úpravě video klipů( efekty, přechody atd.) , uzamknete zvukovou stopu videa a zvuk posunete o požadovaný časový úsek. Nebo jednotlivé klipy takto na časové ose upravit. Chce to si s tím pohrát. Zkusit přeinstalovat Pinnacl.studio. V nastavení dejte -preference projektu-podle prvního klipu.
doplněno 17.07.12 09:08:Opravuji: Obráceně. Uzamknete video stopu a posunete zvukovou stopu.
Prosim o radu,
mam podobny problem, jako zakladatel tematu, akorat mne jde zvuk rychleji nez obraz uz i v nahledu a ne jen na ose video jsem take pretahla z disku pocitace a ne z kamery pres pinnacle. Da se tento problem nejak vyresit? (video ma 60 minut)
Jeste podotykam, ze jsem jiz zkusila vasi radu zamknout video stopu a posunout zvukovou, ale zvukova stopa se mi "neroztahne". Od mista, kde zacnu mysi roztahovat, zustane jen ticho. Nebo musim spolu s mysi zmacknout jeste nejakou klavesu, aby se mi zvuk roztahl?
Moc dekuji za radu, uz nevim, co s tim. Kdyz zkousim jina (ale kratsi) videa, tak jde vsechno normalne.
Dobrý den , používám pinnacle už od 7 až po 12 a celkem ke své spokojenosti, je to už řadu let. Až teď jsem se setkal s podobnou závadou a to jsem po dlouhé době střižnu použil. Moje rada na odstranění je :po otevření a nahrání souboru ped možností vytvářet projekt najeďte do nastavení, pak kliknšte do preference projektu do tabulky preference projektu bod ...podle prvního klipu zařezeného projektu. dejte ok a udělejte pokus u mne to problém vyřešilo. Pietrogr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.