Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Mám dotaz včera se mi přestala nabíjet baterie v notebooku.Notebook je na sítí to pracuje normálně jak má,ale když kouknu na kolonku baterie tak mi píše "napájen ze síte/nenabíjí se".Dnes jsem si pujčila jiný ale totožný adaptér a problém přetrvává.Je tedy už špatná baterie nebo se mám zaměřit na něco jiného a může být problém v notebboku?
Děkuji Jana
Nakolik je baterie nabita?
Je normální, že baterie není nabíjena, pokud její aktuální kapacita dosahuje nař. 60 %.
Zkuste vypnout notes z nabíječky, nechte baterku vybít třeba na 5 - 10 % a pak zdroj znovu připojte...
OK - takže zkuste očistit kontakty baterie i notebooku, např. lihem.
Případně - máte-li možnost, připojte baterii do jiného notesu nebo jinou baterii do vašeho - možnost, že ta vaše je na ´smrtelné posteli´ je taky (případně zkuste navštívit servis, tam by měli být schopni baterii vyzkoušet (proměřit).
doplněno 16.07.12 15:08:Tak to budou ty kontakty...
Když se to stalo tak stav baterie byl asi 6-7 % a to je tam vlastně pořád protože jsem na s notebooku na sítí.Když odpojím od adaptéru tak mi zahlásí stav baterie je kritický prosím připojte adaptér...Připojím tedy adaptér ale ten baterii nenabíjí takže je tam stále jen 6-7 %..
doplněno 16.07.12 15:07:Tak ted jsem vyndala baterii a dala zpět a už se nabíjí...tak nevím co se děje,uvidíme.Zatím děkuju
:D :D :D Vždyť to mluví za vše! Váš NOTEBOOK je NAPÁJEN ZE SÍTĚ tudíž není potřeba ho NABÍJET! :D Mrkněte do nastavení přímo od výrobce, bude tam možnost nejlepší stav baterie a nejdelší provozní doba baterie, jestli notebook zjistil, že používáte adaptér často, tak zreguloval nabíjení na 50% aby se baterie tolik neopotřebovala, čili je to absolutně normální stav..
Nastavení najdete zřejmě na systémové liště pod nějakou barevnou ikonkou..Lenovo má žlutou s dvouma bílýma čárkama..
axlik:
je dobré číst vše a pořádně - baterie byla vybitá a notebook přesto nenabíjel - po rekonektu baterie je vše O.K.
Já nevím co je Vám k smíchu? A určitě to není NORMÁLNÍ STAV! 2 roky to bylo tak že po připojení na sít se notebook dobil na na 100% a hotovo.Tedy když se dobíjel i tak musí být připojen na sít! Tak to psalo : Napájen ze síte/nabíjí se! Když se dobil tak to psalo : napájen ze síte/ plně nabito! Tohle byl a je normální stav a správné chování! Určitě nebyl normální stav ale podle vás ANO a bylo Vám to strašně k smíchu...Když to psalo : Napájen ze sítě/NENABÍJÍ SE! stav baterie 6-7 %! To Vám přijde normální a k smíchu? Co kdybych náhle potřebovala notebook odpojit a jít sním do terénu? to bych šla se 7 % nabitou baterií? Asi ano je to normální,logické a k smíchu...
I tak Vám děkjji z odpoved
doplněno 16.07.12 16:17:Pro Axlika!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.