Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pravidla pro majitele webu

Od: wydra® odpovědí: 12 změna:

Prosim vite nekdo kde najdu prava majitelu webu?

Jde mi o to, zda je povinen na pozadani odstranit muj prispevek ci fotografie, ktere jsem coby registrovany uzivatel vlozila podle pravidel. Z jistych duvodu nechci aby byly fotografie na jeho webu dale publikovany a chci je odstranit.

Stalo se mi, ze jsem z osobnich duvodu z webu sve fotky odstranila a majitel je tam bez meho souhlasu dal zpet.

Nez se pustim do "boje", rada bych mela jistotu.

Dekuji za pomoc, dost mi na tom zalezi.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

K publikování fotografií musíte dát souhlas (jsou-li fotky vaše nebo k nim máte výhradní práva získaná jinak). A tento souhlas můžete odvolat.

Informujte majitele/správce webu písemně, že si nepřejete publikování vašich fotek (případně, pokud jste za jejich zveřejnění obdržela odměnu, jednejte o navrácení třeba přiměřené části). Pokud neuspějete, můžete se se stížností obrátit na majitele serveru, na němž web hostuje. Pokud opět neuspějete, nezbude, než se obrátit na soud...

doplněno 16.07.12 13:54:

;)

Ať se zadaří...

hodnocení

Tahle odpoved mi zatim napovedela dost. Pozadala jsem majitele webu o odstraneni a cekam odpoved.

V pravidlech je pouze psano, ze cituji:

Uživatel může kdykoliv požádat o zrušení své registrace a vyřazení osobních údajů z databáze.

Provozovatel si vyhrazuje právo odmítnout smazání Uživatelem vložených Dat, které nenesou povahu autorského díla - například diskusní příspěvky apod. Z důvodů zachování kontinuity diskusí nebudou mazány diskusní příspěvky, témata a nebo komentáře ani na žádost autora.

Jinymi slovy, pokud ma data JSOU vyhradne mymi, mel by repsktovat ze je chci odstranit, Tak uvidime.

Dobra odpoved je i to, ze bych se mohla jeste obratit na majitele serveru kde web hostuje,

Dekuji, o vysledek se podelim.

buss
hodnocení

0x

Jste autorem? Tak vyžadujte svá práva.

hodnocení

Ano, vsechny fotografie jsou vyhradne moje! A proto si myslim, ze kdyz je dal na tom webu mit nechci, meli by to respektovat. nez do toho slapnu, chci byt ujistena o svych pravech. Ale musim to nekde njit pisemne, aby pochopili ze to myslim vazne.

k2

A majitel webu Vam primo napsal, ze je nesmaze? Nemohlo jit jen o nejake automaticke obnoveni databaze ze zalohy?

hodnocení

Majitel webu mi beze slova tam vsechno co jsem si "vzala" dal nazpatek a zrisil moznost dalsi editace fotek. Textu ne.

hodnocení

To je mozne, tkove obnoveni naprogramovat do webu?

Pokud ano, pak je toto jiste mozne. To se dozvim. Diky, prinosne pro me!

k2
hodnocení

0x

Pri registraci se vetsinou zaskrtava souhlas s "podminkami uzivani" - zde byvaji zavazna pravidla a postupy proti uzivatelum pri jejich poruseni...

Jojo a většinou jsou to smrtáky pro registrační dklikávače... nic není vaše, se vším lze jakkoli nakládat..atd.. pomáhal jsem tohle tvořit a pokud si to majitel nedělal sám tak šance jsou... je otázka o jaký web jde.. ale už vím o webu s akty kde kde žalobce prohrál neb odškrt něco co si nepřečetl...

hodnocení

Tahle odpoved je prinejmensim zajimava. Oni vetsinou pravidla zakonspiruji tak, aby se musela hledat. Na mnou zminovanem webu jsou uuuuuplne dole na strance, div mi nedrhnou o spodni listu okna. Ale nijak brutalni se mi nezdaji, Ovsem na tomto webu jsem nebyla ani ja pri registraci (dost let tomu nazpet, i kdyz od te doby web zmenil majitele a mozna i pravidla!?) opatrna a bez precteni se zaregistrovala. Alespon vim, co uz neudelam. Diky za drsna slova, ta jsou mnohem lepsi nez jakekoliv domluvy!

hodnocení

Vysledek - fotky byly odstraneny, texty ne. Vzhledem k ruznym okolnostem se o ne dohadovat nebudu. Jeste jednou dekuji vsem!

iz*
@wydra , nemohla byste uvést, o jakou službu šlo? Před prá dny se tu někdo ptal na možnost umístění blogu, tato informace by mu mohla ve výběru pomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]