Nejste přihlášen/a.
Ahoj, potrebuji poradit s jednim kodem v C#. Při překladu dostanu chybu "Error1Ambiguity between 'Microsoft.Samples.DirectX.UtilityToolkit.DeviceSettings.BehaviorFlags' and 'Microsoft.Samples.DirectX.UtilityToolkit.DeviceSettings.BehaviorFlags'C:UsersMarekdocumentsvisual studio 2010ProjectsObranciObranciForm1.cs4329Obranci"
a to samé asi o dva řádky dál..
Je to kód opsaný z jedné knížky, když jsem ho opisoval, tak jsem měl velmi podobnou chybu akorát ne s DirectX.UtilityToolkit ale s Framework, celkem tuším 6 chyb. Několikrát jsem překontroloval, že je kód opsaný správně, chybu jsem nenašel. Potom jsem zkusil kód z CD přiloženého ke knížce, a v něm jsou stále tyto dvě chyby (ale zmizely ty ostatní, což je zvláštní, vzhledem k tomu, že jsem nenašel odlišnost od mého kódu z knížky..). Je mi zhruba jasné, co ta chyba znamená, ovšem netuším, kde je chyba a hlavně jak ji odstranit. Zde přikládám složku s projektem Microsoft Visual Studio 2010, mohl by prosím někdo poradit, jak se této chyby zbavit?
Kód jsem opisoval i z komentářem v knížce, takže by se v něm snad mělo dát vyznat
Předem děkuju
Pojmenování BehaviorFlags je nejednoznačné, konflikt je mezi jedním a tím samým namespacem. Nejspíš máte přilinkované dvě verze té knihovny, v References byste měl jednu z nich vyhodit.
Nebo zkuste "nastaveni." smazat a nechat jen BehaviorFlags, najet dovnitř slova, zmáčknout ctrl+tečku, jaké kvalifikace vám to nabídne.
Děkuji za pohotovou odpověď
V references jsem dvakrát stejnou věc nenašel, ačkoliv tam jsou nějaké velmi podobné (viz screen).
Když odmažu "nastaveni." a dám ctrl+tečka tak se neděje nic, ale když na tom slově chvilku nechám kurzor tak se objeví rámeček s informacemi o té chybě - viz druhý screen.
doplněno 13.07.12 20:58:nějak se koukám nenahrály ty obrázky..
doplněno 13.07.12 21:04:zase.. tak snad teď :D
Tak jsem ze začátku kódu zkusil odstranit "using Microsoft.Samples.DirectX.UtilityToolkit;"
Tyto dvě chyby odpadly, ale objevily se tři nové "type or namespace could not be found"... Takže jestli to dobře chápu, tak tak ten UtilityToolkit být musí, a ty původní dvě chyby budu muset odstranit jinak.. Jak?
Tak vyřešeno, vzpoměl jsem si totiž že jsem (opět podle té knížky) měl přidat kromě references do zvláštní složky "framework" nějaké podpůrné třídy DirectX z DirectX SDK/samples/managed/common.. Tak jsem postupně šel, a po jedné odstraňoval.. Po odstranění dxmutdata.cs ze solution exploreru, obě chyby zmizely
Díky za pomoc
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.