Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Router stačí?

Od: anzionka® odpovědí: 7 změna:

Zdravím,

koupila jsem si nový notebook a potřebuji do něj "dostat" internet. Doma mám stolní počítač, ve kterém mám internet. Koupila jsem si tedy router, značku z hlavy nevím, ale můžu napsat. Zapojím router k počítači, router k elektřině a je to? Nepotřebuji nic jiného? Internet se přenese z počítače, který je připojen do routeru a ten ho pak pošte do notebooku? Na nákresu u routeru je totiž ještě jedna "krabice" navíc, tak nevím? Díky za odpovědi. Anzionka.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Router připojíš k modemu a k routeru poté původní počítač a nonebook (předpokládám wifi - pokud by se jednalo o kabelové rozvody, stačil namísto routeru switch).

Pokud je to tak, je postup (zhruba) následující:

1. zaznamenat současné připojení (zejména konfiguraci TCP/IP) z PC

2. připojit router k modemu a kabelem k počítači a nakonfigurovat router tak, aby byl připojen k netu i PC

3. vytvořit a nakonfigurovat wifi síť na routeru

4. připojit notes přes wifi

hodnocení

Díky za odpověď. Jen nevím, co je to modem a zda ho mám. To je nějaká další "krabice", kterou musím koupit? Nebo mám nějaký modem automaticky, když mám připojení internetu na stolní počítač?

doplněno 13.07.12 20:18:

Jinak v krabici s routerem mám pouze jeden kabel na zapojení k pc a další kabel, kterým připojím router k elektřině. Toť vše. Z toho vyplývá, že router zapojím k pc a router zapojím do elektřiny. Jiné kabely jsem v balení nenalezla.

Jak máte připojený intermet k PC? Kdo je poslytovatel?

hodnocení

Bydlím v bytovce a tam je zaveden internet. Z hlavy to bohužel nevím. Co vím, je, že přes wifi net nechytám a přes telefoní linku to tuším také není.

doplněno 13.07.12 20:24:

Máme z chodby takový kabel, který je potom zapojen přímo do pc.

mowla*

Ten "kabel z chodby" zapojíš do routeru do portu WAN. Port LAN (kterýkoli) pak propojíš do PC - to je to, co píšu jako bod 2. ;)

doplněno 13.07.12 21:00:

Ad 1. Předem spusť na počítači Start - Spustit , tam napiš "cmd" (nebo "command" - pole verze Win) a v okně,které se otevře spusť příkaz "ipconfig /all" - a zapiš (vytiskni) si zejména IP adresa, Výchozí brána, Maska podsítě, DHCP, DNS, Fyzická adresa - pro jistotu...

Pak 2. - propoj to - a ´uvidíme´ ... ;)

doplněno 13.07.12 21:03:

Pokud net nepůjde, zapoj to zpět a dej vědět - pokud půjde, tak dej vědět taky ;)

Jo - routerje něco jako "přestupní stanice". A to CD tam zatím nedávej (to až na wifi), nejdřív jestli pojede kabelové propojení - teoreticky by mohlo i bez CD.

doplněno 13.07.12 21:13:

Klidně přes Vnitřní poštu - napiš typ routeru, půjde to snáz...

;)

hodnocení

Předem se omlouvám, že jsem takový počítačový neznalec. Když kabel z chodby napojím na router a ten pak na stolní pc, půjde mi ve stolním pc normálně internet? Pokud to správně chápu, tak router tedy bude něco jako přestupní stanice. Internet -> router -> stolní pc. Pak tam mám nějaké instalační CD, tak to poté spustím (ve stolním pc), udělám, co je potřeba a pak to snad půjde... Jo?

hodnocení

Díky, dneska už to zkoušet nebudu... Až to budu zapojovat, tak dám vědět, mohla bych třeba přes vnitřní poštu, kdybych měla nějaký problém?

doplněno 13.07.12 21:15:

Díky moc, až se k tomu dostanu, nevím, kdy to bude, tak klidně napíšu i typ routeru. Dobrou. ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]