Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Otvírání e - mailů

Od: jiradko* odpovědí: 11 změna:

Na novém ntb. s nainstalovaným Wind. 7 mi nejdou otevřít některé e - maily. Přitom některé ikdyž mají přílohy fotky nebo videa nebo jsou jen textové jdou otevřít v pohodě.Můžete mě prosím poradit program který by umožnil ovvírání všech e - mailů? Skušební verze Mikrosoft Office 2010 již končí a chci nainstalovat nějakou Office free. Jsem rád za každou dobře míněnou radu. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Na jakém serveru máte založený email? Váš server to může mít jako například seznam.cz přes internetový prohlížeč. Jinak přímo ve Windows je Outlook express.

vlazy*

fatalwir: Tazatel píše, že má Windows 7 a tam už Outlook express není a ani ho tam nejde nainstalovat.

Hm. Ja porad funguju na zlatych XPckach takze nevim presne co v 7 je a co neni.

hodnocení

0x

Jeden program na otevření všech emailů neexistuje. Zjisti si příponu souboru který ti nejde otevřít, pak se dá poradit více. taky prozrad, jestli používáš nějaký emailový klient, nobo webový rozhraní v prohlížeči.

bena*
hodnocení

0x

Ten Microsoftí Office odinstalujte a nainstalujte si OpenOffice Windows 32bitů, česky - openoffice.cz/... Poté doporučuju doinstalovat i ty slovníky.

Na poštu doporučuju stáhnout WIndows Live Essentials a tam si vyberte Windows Live Mail. Hlavně nezaškrtávejte Toolbar - to je k ničemu, akorát to zpomaluje.

vlazy*

bena: Windows Live Mail bych rozhodně nedoporučoval. Je to téněř nepoužitelný a hodně nepřehledný zmetek od Microsoftu. Já na poštu používám Thunderbird který sice není ideální, ale nic lepšího jsem prozatím nenašel.
bena*

Zajímavý, já s ním mám jedině dobrý zkušenosti, je úplně normální. Co je na něm nepoužitelného a nepřehledného? Mě osobně přijde přehlednější, než Thunderbird/Icedove.

Na Linuxu používám sice IceDove (což je de facto Thunderbird), ale staršně mi tam chybí pořádný nástroj pro organizaci úkolů. Sunbird/Iceowl sice to může částečně nahradit, ale není to úplně vončo.

vlazy*

bena: Někomu možná vyhovuje, že mu Windows Live Mail porozhazuje stažené e-maily do různých složek kde je pak musi hledat nebo, že má v tomto programu mnoho zbytečnosti které s e-mailovou poštou příliš nesouvisi atp. Mne něco takového rozhodně nevyhovuje a myslím, že nejsem sám. Nejlépe mi vyhovoval starý dobrý Outlook Express který ale bohužel Microsoft úplně zavrhnul a do Windows 7 už ani neumožňuje nainstalovat. Četl jsem hodně diskuzí kde se lidí ztěžují na Windows Live Mail a hledají nějkakou náhradu za Outlook Express.
doplněno 17.07.12 12:14:
bena: Pokud máš pouze jednu e-mailovou schránku ze které stahuješ e-maily tak s tím rozhazováním e-mailů do různých složek asi problém nebudeš mít. Pokud těch e-mailových schránek má někdo více tak jako já a ze všech potřebuje stahovat poštu a také odesílat poštu s různými e-mailovými adresami tak to je hrozné. Alespoň tak to bylo u mne kdy jsem přešel na Windows 7 a nainstaloval si ten Windows Live Mail.
Nemyslím si, že by to byl nějaký problém mezi židlí a klávesnicí. Kdo byl zvyknutý na dobrý Outlook Express nebo něco podobného tak přechod na Windows Live Mail je pro něho dost velká změna. V internetu jsem se setkal s mnoha názory lidí kterým stejně tak jako i mne dost vadí to, že ve Windows 7 Outlook Express už není a ani ho tam nejde nijak nainstalovat. V tomto ohledu si myslím, že lidi z Microsoftu udělali velkou chybu.
bena*

vlazy,s tímhle jsem se zatím nesetkal, že by byly porozházené stažené emaily do různých složek. Myslím si, že bude buď problém mezi židlí a klávesnicí nebo někde v nastavení serveru. Jinak verze, se kterými mám zkušenosti jsou 2007 a 2009. 2011 jsem jen viděl, osobně jsem ho zatím nezkoušel.

Takže takhle za mě.

P.S.:Neexistuje bezchybný program a ani existovat nebude. V kžadém programu je a bude aspoň jedna chyba.

doplněno 17.07.12 13:24:

Mám 3 emaily - veřejný, soukromý a na stránkách ;)

iz*

Nebylo by lepší stáhnout Libre Office (zdá se, že Open Office se dál vyvíjet nebude)? cs.libreoffice.org/...

bena*

Jestli OpenOffice nebo LibreOffice, na to přijde kredenc, OpenOffice, co vím, je stále vyvíjen a měl by být.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]