Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zachrana dat

Od: adamek* odpovědí: 6 změna:

zdravim,stala se mi opravdu neprijemna vec,ztratil jsem pravdepodobne vsechny data z hdd.Stalo se to tak ze jsem chtel zkusit linux,ktery jsem nainstaloval.Hdd jsem mel pred instalaci linuxu rozdelen na dva oddily,c ,d.Nevim jak je to mozne ale v linuxu jsem zadne soubory na hdd nevidel.Zkousel jsem zpatky nainstalovat windows xp,pri instalaci uz vidim pouze jeden oddil.Znamena to ze jsem prisel o vsechna data ktere jsem mel na hdd? Pokud ano,daji se prosim nejak obnovit i v tomto pripade?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To záleží na hodnotě dat, které jsi měl na disku uložené.

Pokud je hodnota dat vyšší než 10 000Kč tak můžeš zkusit nějakou odbornou firmu na obnovu dat. Cena za obnovení bude v řádu tisíců korun.

Pokud to chceš zachrámit bez placení, tak nevidím moc velkou šanci. Protože linux používá jiný souborový systém a windows taky jiný souborový systém, tak není velká šance že tam něco z dat zůstalo.

praivo*
hodnocení

0x

Jestli se ti povedlo disk přeformátovat, což asi ano (Linux má vlastní souborový systém), tak jsi o datapravěpodobně přišel.

Poučení pro příště: Při instalaci jiného OS pečlivě sledovat pokyny instalátoru (ten totiž dává na výběr, kam to chceč nainstalovat) a pro jistotu si předtím udělat zálohu důležitých dat.

doplněno 23.02.13 12:17:

Jinak Linux umí číst FAT a NTFS, ale Windows EXT neumí.

doplněno 23.02.13 12:35:

EXT4. Očividně jsi při instalaci nedával pozor, tam je to všechno napsané.

doplněno 23.02.13 12:36:

Jestli se ti to po instalaci Linuxu povedlo ještě přeformátovat před instalací Windows, tak máš šanci tak 1:[počet mravenců na Zemi]...

doplněno 23.02.13 12:56:

Zkus TestDisk, ale v úspěch moc nedoufej...

adamek*
hodnocení

tvl 'to je pruser neskutecnej...vsechny fotky pryc,manzelka me zabije...neslo by to v linuxu obnovit pomoci sw na obnovu dat?

adamek*
hodnocení

jeste se zeptam jakej souborovej system pouziva linux?

adamek*
hodnocení

windows jsem zacal instalovat,dosel jsem k bodu na ktery oddil se ma nainstalovat,a prave tam jsem zjistil ze vidim pouze jeden oddil.Instalaci jsem zrusil,vypnul pc.Zajedu ke kamosovi s hdd,pokusime se obnovit data,pouze nevim jestli to pujde ve win nebo musime pres linux.

adamek*
hodnocení

tak je 23.20 a ja jsem prece jenom dokazal najit program ktery me momentalne obnovuje data.Mam radost jako malej kluk z autodrahy:) :) :) :) :)

kdyby se nasel nahodou blbec ktery by proved neco jako ja tak zachrana ma jmeno Easeus data recovery wizard profesional

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]