Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Modrý restart

Od: horec* odpovědí: 4 změna:

Zdravím - občas se mi stane ( dnes, před asi 15 minutami ), že při přejíždění mezi weby nebo i krátce po startu naskočí na displeji celoplošně modrá stránka s bílým anglickým textem. Ten se ale nedá přečíst, protože to okamžitě zhasne a PC se restartuje. Relativně nedávno se zde na poradně někdo na to ptal, ale tehdy jsem měl jiné starosti a zapomněl jsem se podívat, jestli na to někdo odpověděl. Můžete mi prosím někdo vysvětlit, proč se to stane a co to znamená? Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Škoda, že nevíš, co to píše. Může se jednat o chybu nějakého systémového programu nebo knihovny (změněné třeba aktualizací nějakého programu), nebo i o potíže hardwaru.

Možná by stálo za to spustit nějakou verzi "live-OS" (třeba nějaký Linux) a internetit v něm. Když to lehne zas - asi problém HW (zkusit nejdřív pošolíchat BIOS), když potíže skončí - SW (přeinstalovat WIN).

horec*
hodnocení

Díky za odpověď, ale abych mohl rady využít, musel bych být počítačově vzdělanější. Každopádně teď vím, že je to něco hodně špatného.

hezrone*
hodnocení

0x

Hmm. To jsem měl taky... Říká se tomu prý MODRÁ SMRT a souvisí to, mám dojem, s RAMkou. Každopádně mi nikdo nedokázal pomoci a tak jsem bohužel musel k "lékaři PC"... U mně to spouštěla hlavně u her (ty jsou pro každý PC zátěží), ale je fakt, že někdy ani to ne... a interval se bude zkracovat.. aspoň u mně...

robert35
hodnocení

0x

ano je to modra smrt radil bych znovu instalovat windows,muze se stat ze prijdete o data

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]