Nejste přihlášen/a.
Ahoj,
chtěl bych se začít učit programovaní pc. Poradí někdo nějakou dobrou stránku, kde je vše dobře vysvětlené a pro začátečníka pochopitelné?
Předem mooc díky za cenné rady.
Jirka
já bych vám jako začátečníkovi doporučil: Jestli se chcete jezdit na motorce, naučte se nejdříve jezdit na kole.
Naučte se VBA, Visual Basic for Applications. Máte ho zadarmo ve svém PC, obsahuje všechny ty známé aktivní prvky Windows, tlačítka, zaškrtávátka, jezdítka, kastlíky a okna. Jestli ho zvládnete, pak vám i obyčejná tabulka Excelu začne dělat neuvěřitelné věci. Například animovat grafy nebo obrázky.
nezlobte se - vstoupila jsem Vám do diskuse, ale ta vaše mne zaujala. Jak najdu na svém PC ten program VBA, Visual Basic for Applications a nějaký manuál k němu? Díky kenyska
je to jazyk maker a příslušenství k rodince MS Office. Otevřete například Excel, zobrazte si menu Vývojář (anglicky Developer) a jste tam. Můžete začít psát. Jestli máte alespoň elementární představu jak se píší funkce a procedury a jak se umísťují do modulu, pak vám VBA nebude dělat potíže.
Doporučil bych vám: Jestli jste začátečník, pak se nejdříve naučte psát vlastní funkce do Excelu a používat je v tabulkách.
Například takováhle funkce pro součet dvou čísel
*
Function Soucet(cislo1, cislo2)
Soucet = cislo1 + cislo2
End Function
*
Jak vidíte, ta funkce je nesmyslná, protože jen sečítá dvě čísla. V Excelu takovou vlastní funkci nikdo nikdy nepoužije, ale tímto způsobem se nejlépe naučíte gramatiku. Ta bývá hlavní problém.
Manuálů a příruček je spousta, jednu jsem tady vygooglil
Pascal: geraldine.fjfi.cvut.cz/...
C/C++, python: http://www.sallyx.org/
Další: http://ajtaci.net/ ____ programujte.com
Já sem začínal od Pascalu - můžu doporučit: programujte.com/...
Já taky začínal na Pascalu. Je to výukový jazyk zaměřený hlavně na pochopení syntaxe. Je jednoduchý a učí se už i dokonce na jedné základní škole (mají to tam jako kroužek). Tady je odkaz na základní kroky co a jak dělat zshorakhk.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.