ahojky jsem tu opět s problémemprotože Pc začal dělat neplechu stáhla jsem si ze slunečnice Fire Lite Scanner.No a ten mi po scanování sdělil,že mám v PC HLLP.Scrambler.B zajímalo by mne,co to je za potvoru a jak se jí zbavit...děkuji za odpověď a hezký den přeji
Pokud se nepletu, jde o červa. Jaký používáš antivirový program? A používáš nějaký? Norton Antivirus v Trial verzi by ti to měl dát do pořádku.
boy*
no mám NOD32 Ad Aware a Search and Destroy a ten Norton si musím koupit,nebo si stačí jen stáhnout free verzi a projet PC? a nevyřadí mi NODa když ho spustím?Ptám se ,protože jsem už jednou takhle NODa vyřadila,když jsem si spustila na doporučení známých Emergency a neinformovala jsem se u odborníků zde.
al bunda*
Ahoj, vzpomínám si na Tebe. Samozřejmě, že musíš vyřadit/zastavit ten druhý antivirus. A pro sichr ještě bych vytáhnul kabel od internetu z počítače před tím, než to rozjedeš. Norton by měl být ke stažení na Slunečnici. Nebo použij Google a najdi si heslo Scrambler.B a heslo Norton-Trial.
Tak mě napadlo, jak to, že si s tím neporadil NOD? Jede? Je aktualizovaný? Měl by Tvůj problém vyřešit i on. Projeď si nejdříve počítač NODem. Potom dej vědět. Hodně zdaru.
boy*
Tak jsem projela PC NODem ,ale nic mi nezahlásil,aktualisace je v pořádku.Zítra zkusím toho Nortona.Napadlo mne ,neexistuje jen nějaká jednorázová utilita na odstranění toho červa?
al bunda*
Už jsem o tom uvažoval, ale nehledal jsem. Koukni na oficiální stránky výrobců antivirových programů Avast.com a tak.
Měl by to umět stinger: vil.nai.com/... Nicméně vypnout obnovení systému po dobu odstraňování, projet i spybotem,adawarem to by nebylo od věci...
boy*
ještě mi tedy oraď prosím,jak se vypíná obnovení systému a jdu na to .Díky díky
al bunda*
Obnovení systému: Start - Ovládací panely - Systém - Obnovení systému a zaškrtnout vypnout obnovení systému na všech jednotkách - potom projet antivirem. A jistě provádět pravidelnou aktualizaci antiviru a nebo se podívej na http://www.viry.cz/. A až odstraníš červa, zase si to zapni. Hezký den
boy*
děkuji mnohokráte ještě že vás mám ,tady se mi vždycinky dobře poradí
boy*
tak jsem dnes celý boží den nedělala nic jiného,než se zbavovala toho zmetka a NICstále ho tu mám a nejsem schopna se ho zbavit.Jsem už zoufalá.Ani jeden program mi ho nenašel a když jsem spustila Avast virus cleaner,tak mi dokonce zvěstoval na každé řádce,že soubor nemohl být otestován.Fire mi tvrdí,že ten Scramble je na adrese C/Windows/system 32 a ještě nějaký název Shreder.dll to je asi nějaká knihovna -jsem laik tak se nesmějte moc nahlas.Tak mne napadlo,jestli bych nemohla dát tuhle adresu do karantény v NODu,ale radši se vás ptám,než něco poondím. tak co mám?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.