Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaké rozměry volit na tvorbu blogu

Od: pepino7 odpovědí: 4 změna:

Pěkné dopoledne, rád bych jsem se zeptal, v jakých rozměrech vytvářet design na blog? jestli normálně volit A4 a podle ní určovat šířk apod.. nebo jsou na to nějaké určené velikosti? Dělal jsem zatím jen jedny stránky na .cz doméně, ale zatím nikdy pro blog. Takže všem mockrát děkuji za rady :)
Používám Photoshop...

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusivk
hodnocení

0x

Blog se zobrazuje na obrazovce, proto se nepoužívají rozměry papíru v cm/mm, ale pixely.

Kdo má opravdu velký monitor/LCD, tak nemá web na celou plochu.

Já doporučuju šířku webu na 1000 až 1280 pixelů. Délka vám vyjde podle obsahu. Či už bočních panelů nebo samotného textu s obrázky.

Je jedno, v čem to uděláte, pokud výsledkem bude bitmapa ve formátech jpg, png případně gif.

pepino7
hodnocení

Dobrá, jinak je zřejmě asi jedno, jestli dělám blog, web, či něco jiného že, tedy vyjde vše na stejno?

pepino7
hodnocení

Ještě dotaz - jak se to vůbec na blog vsazuje? xD musím ten web rozžezat, nebo nějak vložit, aby fungovalo menu apod..
Není na to třeba nějaký návod nebo něco? Nikdy jsem nic na blog nedělal, takže vůbec netuším, co a jak...

dzordz*

Jestli děláte template pro existující blogovací systém, tak bych si jich pár stáhnul a kouknul, co a jak tam je. Možná bych začal úpravami cizí šablony, abych se postupně dostal k té své (respektive všechno bych vyházel a pak bych vybraná pravidla a grafiku nahrazoval svou vlastní).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]