0x
Stáhni si program Catalyst Uninstaler a tím po odinstalace všeho od ATI vyčisti Windows.
tastycomputers.com/...
Po restartu nejříve nainstaluj NET.FRAMEWORK a potom ovladače od ATI.
Takže sice jsem měl už i předtim nainstalovaný .NET Framework a to 2.0, 3.0 i 3.5, ale podle návrhu jsem je reinstaloval,ale nic, avšak něco pozitivního to přineslo. Po restartu počítače (po instalaci driverů od ATI) mi po chvilce naběhlo toto: CATALYST CONTROL CENTER WILL NOT BE FULLY OPERATIONAL UNTIL SMARTGART HAS DETERMINED YOUR OPTIMAL GRAPHICS PROCESOR SETTINGS. PLEASE WAIT...
A co se dělo dál? Podle všeho je ta grafika na AGP?
Je to AGP. Ono když to nabíhalo, tak vykreslovalo obraz podobně jako když na internetu pomaluje se zobrazuje obrázek, prostě to vykreslovalo od zhora dolů. Stejně šla i nabídka start, po najetí myši an všechny programy to vykreslovalo tak vteřinu nabídku od zhora dolu. Když naběhl CCC, tak to napsalo to co jsem tady psal. Potom to zmizelo a vše šlo v pohodě. Obraz už šel normálně, nabídka start taky, jakoby tam žádný problém nebyl. Až teda na ty hry, ty pořád nejdou...
Protože mi pořád nikdo neodpověděl, zkusim přidat pár informací (hodně z nich bue asi nepoužitelnejch)
Nastavení biosu:
AGP Spread Spectrum - Disabled
Graphics Aperture Size - 128MB
AGP Frequency - Auto
Video RAM Cacheable - Disabled
AGP VDDQ Voltage - 1,5V
AGP 8x Support - Enabled
AGP Fast Write Capabilty - Enabled
Nastavení CCC:
3D:
SMOOTVISION 2.1:Anti-Aliasing - Use application settings
SMOOTVISION 2.1:Anisotropic Filtering - Use application settings
Catalyst A.I. - Standart
Mipmap Detail Level - High Quality
Wait for vertical refresh - Off, unless application specifies
Adaptive Anti-Aliasing - Není povoleno
Direct3D Settings :
Enable geometry instancing - NE
Support DXT texture formats - ANO
Alternate pixel center - NE
OpenGL Settings :
Triple buffering - NE
Force 24-bit Z-Buffer depth - NE
Smartgart:
Current AGP speed - 8x
Fast write - On
AGP write - On
AGP read - On
PCI write - On
PCI read - On
VPU Recover:
Enable VPU Recover - ANO
Prepare an error report if VPU Recover is activated, for submission to ATI Technologies. - ANO
Tak jestli vám to nějak pomůže...
Tak ten článek mi velice pomohl, stáhnul jsem 7.7 a vše jde už v pohodě... Ale je zvláštní, že já mám Club 3D Radeon 9600 128MB a brácha GeCube Radeon 9600 128MB a mně 7.12 jdou a bráchovi ne. Přitom je rozdíl pouze v detailech. Ale i tak mockrát děkuju, ještě že vás mám, jinak bych furt slyšel, kdy už konečně spravíš ten bráchův počítač a jiné tomu podobné kecy... THX!
Tak to jsem moc rád, že ti to pomohlo. Já ten článek četl jen zevrubně, grafiku na AGP už léta nemám ![:) :)]()
Tak jak sjem si myslel, že mám vyhráno, tak nemám. 3D hry už jdou spustit, ale běží tak 3-5 min., pak spadnou a napíšou chybu... Jdou zase normálně spustit, alr opět po 3-5 min. to kyxne. Já se na to vážně už vys... Nevíte, co by to mohlo být?
A ještě aby toho nebylo málo, tak jsem zkoušel hrát GTA:SA a chvilku to šlo normálně a potom zhruba v tom stejným čase, panáčci zůstali stejní, ale svět okolo ztmavnul, dyž jsem se s CJ otočil, vše zase zežloutlo, a když jsem jezdil doleva a doprava, tak to pořád dokolo ztmavovalo a zežloutávalo, když jsem to vyscreenoval a chtěl minimalizovat, tak po stisknutí tlačítka se restartoval počítač. Asi budu muset vyzkoušet druhou AGP kartu a z toho mám velikou radost (ještě že máme v baráku 3 :D)... Kdyby měl někdo lepší nápad, tak ho sem napište...
Odzkoušení výměnou je dobrý nápad.
Nemůže se ti ta karta náhodou přehřívat? Zkus ji ještě otestovat v nějakém 3D Marku co to udělá.
Takže odzkoušel jsem grafickou kartu Powercolor Radeon 7000 Series (Celejch 32MB :D) a u NFS:U se to drželo dobře, odjel jsem 2 závody a v pohodě (u minulý to většinou u 2. závodu spadlo), ale GTA:SA opět po chvilce ztmavlo a nakonec spadlo. A to že se to přehřívá je možné, protože u obouch je Pasivní chlazení. Nebudu zkoušet zatím benchmark, zkusim 3. graf. kartu, která už má větráček, tak uvidíme, co to udělá... Prozatím vše, budu opět postupně informovat...
Odzkoušel jsem i poslední naději a to Club 3D Radeon 9600 128MB s větráčkem, ten se držel u GTA:SA déle (zhruba 10min.), už to skoro vypadalo, že je to ok, ale zase to spadlo. Takže jsem tam dal tu co tam má být (GeCube Radeon 9600 SE Game Buster) a spustil test 3DMark06 v1.1.0 a oba grafické testy to přežilo (sice průměr fps byl 0-2 :D), ale dalo to, potom se spustil test CPU (tam to běželo 0-1 fps) a tam už to nevydrželo a napsalo to chybu. Takže se to asi opravdu přehřívá. Zkusim co nejdříve koupit nějakej větráček a dát tam dva. Pak uvidíme, co to bude dělat... Ale aspoň už vim ,že to nebude chyba v GK, pač jsem ozkoušel 3 a u všech stejný end. Takže buď soft, přehřívání, bo něco jinýho. Prozatím díky...
Vim,že dost votravuju, ale zkusil jsem tam dát druhej větráček a tentokrát se to kouslo rovnou. Dřív to aspoň ukázalo chybu, teď se prostě zasekne obraz a nic, pouze restart, já už fakt newim...
Přehřívat se ti mohla právě ta grafika. Když to spadlo u všech, určitě se nepřehřívá a chyba je někde jinde. Máš možnost vyzkoušet tu svoji kartu v jiném PC?
Je teď docela možné, že s tím elaborováním ohledně ovladačů je to tak nějak na hraně a proto to padá.
Mno mám, máme doma 3 kompy s AGP slotem, takže to by neměl být problém. Takže se na to vrhnu a zkusim to stihnout do zejtřka...
Zdarec, omlouvám se, že mi to tak dlouho trvalo, ale uplně jsem na to zapomněl. Avšak nakonec jsem se k tomu dokopal. Vzal jsem tu GK a dal ji do tohohle počítače.Grafická karta nejenže zvládla GTA:SA na maximum detailů (lítal jsem mrakama, zkoušel nejrůznější výbuchy, rychlé otáčení kamerou, pravda, trošku se hra kousala), ale dokonce jsem rozchodil i nový ovladače od ATI (7-12) ,což na bráchovim PC nešlo, taky jsem bez problémů udělal test DXDIAG.EXE , což taky nešlo. Takže teď aspoň vim ,že to není v GK. Což není moc super, protože můžu začít s hledáním úplně od začátku. Můj názor je, že bude něco špatně buď v BIOSu, v tom horším případě bude něco ,,podělanýho" na základní desce, předem děkuji za odpověď...
A já to strojově přeložím:
AGP rozprostřené spektrum - vyřazené
Grafická velikost otvoru síta - 128MB
AGP četnost - auto
Obrazová paměť Cacheable - vyřazený
AGP VDDQ voltáž - 1,5V
AGP 8x podpora - umožněná
AGP rychle napsat Capabilty - umožněno
Nastaveni CCC:
3D:
SMOOTVISION 2.1:Potlačení roztřepení okrajů - užívá aplikační nastavení
SMOOTVISION 2.1:Anizotropní Filtering - užívá aplikační nastavení
Katalyzátor a.I. - norma
Mipmap podrobná úroveň - vysoká kvalita
Čekání na vertikální obnovení - mimo, jestliže ne aplikace specifikuje
Přizpůsobivé potlačení roztřepení okrajů - Neni povoleno
Direct3D nastavení :
Umožněte měřičství citující - NE
Podpůrná DXT struktura formát - ANO
Alternativní centrum pixelu - NE
OpenGL nastavení :
Trojité vyrovnání - NE
Nutit 24bitovou Z - Buffer hloubku - NE
Smartgart:
Aktuální AGP rychlost - 8x
Rychle psát - zap
AGP psát - zap
AGP čte dál
PCI psát - zap
PCI čte dál
VPU obnovení:
Umožnit VPU obnovení - ANO
Připravujte chybovou zprávu jestli VPU Recover je aktivovaný, pro podrobení ATI Technologies. - ANO
Zkus najet do SmartGart a vypnout Fast Write.
To jsem zkoušel, ale zkusim to klidně znovu, abych se ujistil...
Co takhle zkusit nainstalovat GK do čistého operačného systému?
Asi pře čtvrt rokem jsem reinstaloval počítač a nepomohlo to, klidně al můžu zkusit znovu...
To chceš říct, že s tím zápasíš už tak dlouho?
Není to čtvrt roku, ale zhruba měsíc a půl, dal sjem si události dohromady, bylo to zhruba na začátku prosince. Ale i to je dost dlouho. Nebyl čas, neměl jsem náladu a když mně něco napadlo, tak jsem to vyzkoušel a ono to stejně nepomohlo... Brácha hrál buď 2D hry, nebo na internetu, případně šel na můj počítač. Ale už newim, fakt newim, zkusim asi ještě jednou ten reinstal, ale jinak newim.
No jestli to po té reinstalaci jelo a začalo to zlobit až pozdějc, může být ta chyba právě ve Windows.