Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablet vs. mininotebook

Od: kataa odpovědí: 9 změna:

chtela jsem poprosit nekoho o radu, co je pro mne lepsi a kdyztak jaka znackq..rozmyslim se, zda si koupit mininotebook ci tablet..rozhodujici je pro mne urcite cena (chtela bych do toho dat tak max 8000), samozrejme, aby mi to nejakou dobu vydrzelo (ne jen na "rok") a hlavne ho chci, aby mi nahradil muj stavajici velky notebook (chci neco lehciho kvuli prevazeni). Hlavne ho potrebuji na praci (psani veci do skoly a denodenni pouzivani). Proto bych od nekoho brala radu, k tebletu se da dokoupit dokovaci stanice, tak nahradi klavesnici,ale nevim, zda je tablet proste vhodny.. prosim poradte :)) dekuji

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Do 8000 kč žádný kvalitní netbook/tablet na dennodenní používání neseženeš. Pokud jo, tak leda zázrakem. Navíc u toho dlouho nevydržíš (psát).

paldo*

No noťas možná ne, ale nějaký tablet sežene.. Nebude úplně dokonalý, ale dá se sehnat(a s údivem i dobrá značka).. Ale samozřejmě se musí počítat možná s horší výdrží apod.. Ale to je lepší se kouknout na heureku apod.. jaké mají lidi názory na určitě tablety :)

doplněno 10.07.12 13:43:

Například od samusngu, a myslím že už jsem viděl i Lenovo v takové cenové relaci..

paldo*
hodnocení

0x

To je trochu těžší posoudit..

Záleží, jak moc budeš notebook či tablet přenášet. Je pravda, že se poslední dobou hodně rozmohly tablety. A je to možná i trochu praktičtější, když třeba jedeš v tramvaji, tak je lepší vytáhnout si tablet než noťas. Ale pokud to chceš převážně na psaní a ne na surfovaní po netu, apod.. možná bych spíše volil ten notebook...

Ale je to o názoru :)

kataa
hodnocení

tak jde o to, co je pro kazdeho kvalitni... ja nepotrebuji zadne super funkce za 20 000 a kdejake vymozenosti k tomu, ktere stejne nevyuziji, je mi to uplne k nicemu, jedine co potrebuji je se na tom pripojit na internet + napsat sem tam nejakou praci

dusivk

Co myslíte, jaké asi superhyper funkce má notebook za 20 tisíc?

Co myslíte, jak dlouho vydržíte psát na dotykové klávesnici tabletu? A jak rychle a jak kvalitné budete psát?

Co myslíte, jak dlouho asi vydržíte psát na netbooku s malou a blbě udělanou obrazovkou, kde nic není vidět a pořád musíte scrolovat?

Mám notebook 1280x800, další 1650x1080, mám netbook 10" a tablet 7". Co myslíte, na kterém nejvíc píšu, surfuju, čtu maily a koukám na videa?

Už i kamarádi pochopili, že tablet je dobrý leda tak do postele, když je člověk nemocný a bez připojení k internetu (ne všude je WIFI) si ani neškrtne.

Už i kamarádi pochopili, že na netbook nelze instalovat žádný z oblíbených programů, protože tomu chcípaku procesoru je všechno moc náročné a než se člověk dočká... I web se dá koukat nanejvýš tak ve třech záložkách...

Můžete zkoušet objevit ameriku, ale nakonec stejně skončíte u notebooku asi 12", jen na vás záleží, kolik mezitím vyhodíte peněz zbytečně...

kataa
hodnocení

potom jeste,aby baterka neco vydrzela a hlavne, aby to bylo lehke na prevazeni, protoze cestuji do skoly hodne daleko a s normalnim notebookem je to hruza..

paldo*

jj, to chápu. Baterka, to je otázka. Některé tablety vydrží dlouho, jiné zase skoro nic.. Doporučuji si projet heureka.cz ..

Například tento od Samsungu nevypdá špatně : tablety.heureka.cz/...
Samozřejmě, pokud jezdíte moc dlouho do školy a chcete ho používat celý den, doporučuji si vozit i nabíječku. Protože ani tablety od Appelu nevydrží celý den a to mají baterky dosti velkou výdrž :)

hodnocení

0x

Já bych doporučíl 11" Ultrabook ale za ty peníze ale asi nesehnatelné.. nicméně to není tablet, ale váhou s mu to podobá...

hm*
hodnocení

0x

Já bych byl pro netbook. Plno 10palcových netbooků se do 8000 Kč vejde a dá se na nich přiměřeně pracovat. Váhu mají tak 1 kg nebo o trošku víc (jak který), tablet váží asi 3/4 kg, takže rozdíl není velký, velikost displeje je zhruba stejná. Výdrž na baterky ale určitě nebude ani zdaleka celý den. Jestli se nejedná jen o prohlížení webu, byl bych pro netbook, tablet se asi k ničemu jinému nehodí. Jen bych se asi vyhnul značce Acer, její kvalita stojí za prd (co jsem zatím od Aceru potkal).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]