Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Počítač musím zapnout víckrát

Od: david63® odpovědí: 13 změna:

Zdaravim

Mam takový problem když chci zapnout počítač tak zmáčknu tlačítko na zapnutí on nabíhá třeba po 3 s se vypne a zase třeba za sekundu se zapne a talhle je to trřba čtyřikrát během zapínání ale pří práci po naběhnutí windows se to nestane

Nevíte co s tim? Chci to zkusit nejdřív sám než to odnesu servismanovi .

Děkuji za pomoc a rady .

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

A vypne se nebo skočí do modré smrti? Pokud se vypíná tak to bude s největší pravděpodobností vadný zdroj, ale na 100% to nikdo neřekne. Taky se ti nemusí roztáčet nějay větráček a pc ti to prostě vypne.
Obecně se v těchto případech jde po teplotě/chlazení, ramky, zdroj, deska, OS... ale záleží co kdy a jak to dělá.

hodnocení

O tom zdroji jsem s mistem taky dost premyslel ale problem se zvetsil kdyz ho uz neak zapnu a uz to nedela skoro vubec tozapinani a vypinani. Ale po zapnuti se na ubrazovce ukaze ze neni signal a dal nic ... Takze jestli to grafika odskakala nebo to napeti kleslo tak ze uz grafika pri tom nefunguje...? A jeste jedna vec co stoji tak priblizne analiza pocitace co mu je cca? at vim na co se pripravit

Pokud nemáš možnost řešit to sám tak to dej na diagnostiku.
Ten no signal může pořát způsobovat zdroj, může to být ramka a může to být grafika..., ale tohle fakt nejde řešit teoreticky, musí se začít měnit a testovat, nikdo ti na 100% neřekne co to je

ellchupakabra*
hodnocení

0x

jednou jsem resil podobny problem ...Zkus preinstalovat windows muze taky byt v trapu zakladni deska ...mrkni esly se ti nejak neprehriva ...to co pises je dost strucne ani nevime jakej mas pc...stul nebo notebook...jakej mas OS...atd ...

hodnocení

mam klasickej stolní počítač a mam v tom xpčka začalo to z n nenadání a nevim proč nic jsem do něj nevylil nepřehřívá se teplota při provozu po hodinách je 46 stupnu na procesoru ... a dá se to něak zjistit jestli je v kelu ta deska?

kangaroo*
hodnocení

0x

Může to být klidně studený spoj na základní desce, RAMky, zdroj, zkus najet do BIOS Setupu (zapsat si aktuální nastavení) a pak dát Default nastavení systému a chvilku s ním pracovat a jestli problém přetrvá, tak bude problém v desce, ramce, zdroji. Náhodou přestavbu či flashování BIOSu jsi před tím nedělal?

hodnocení

ten stroj stojí na jednom místě už dva roky a nic jsem s ním nedělal ani hardwarově asi softwarově

studenák je prohranej boj a kor v počítači

jdukolem

Vypůjč si od někoho jiný zdroj a vyzkoušej to sním,dále mohou být příčinou vadné elektrolyty na základní desce,poznáš to okem,budou "nafouklé".

lisak.cz/...

praivo*

Nebo ve zdroji. Ale to by se to vypínalo i po naběhnutí Windows, ne?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, něco podobného jsem už také řešil. PC se samovolně a opakovaně restartoval. A bylo to nepravidelně. Dalo to dost zabrat, ale nakonec to byla prkotina, kterou jsem nečekal. PC také stálo bez mého zásahu delší dobu na stole. Jenže vlivem teploty a otřesů došlo k nepatrnému povytažení přívodního kabelu 220V do zdroje - nebyl správný kontakt. Narazil jsem kabel "po koule" a problém byl vyřešen.

Zkuste tedy vytáhnout a narazit zpět pořádně přívodní kabel (při vypnutém PC). Další možnost je otevřít stroj a dorazit všechny kabely a kontakty. Někdy to může být i banalita, ale je to zadarmo. Zdravím!

hodnocení

Diky za radu ale uz jsem kabely ze zadu poradne dorazit tr vsechny. O diagnostice jsem premyslel ale zase me tlacej trochu prachy takze musim vybrat neakou stredni cestu. Pravdepodobne to budu opravovat a diagnostikovat ve stredu ale doufam ze to nebude nic typu jako deska to bych asi trochu silel.. :)
hodnocení

Vzpomel jsem si na tu otazku. Podarilo se mi to uz pred delsi dobou asi za tejden od tedle otazky. Nakonec to byl kondik ve zdroji za 3 kc. Takze pohoda... Slape to jak hodinky
ronyx*

Díky za reakci - s podobným problémem se aktuálně potýkám taky a nevěděl jsme od čeho se "odpíchnout" (slaboproudu nerozumím).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]