Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Virtuální paměť

Od: ivy5® odpovědí: 31 změna:

Asi dva dny mám zpomalený PC
(druhý-notebook pipojený k stejnému modemu jde rychle)-na PC mi to hlásí,že viortuální paměť je příliš malá-co s tím?-prosím poradit polopatě-jsem běžný uživatel a rozumím tomu velmi málo-díky moc

doplněno 09.07.12 02:28:

omlouvám se za překlepy,ale snad to po mě přelouskáte :)

31 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

joudic*
hodnocení

2x

strucne... Start menu > Control panel > System > zalozka Advanced (Pokročilé?) > Performance settings (Výkon?) > zalozka Advanced (Pokročilé?) > Virtual memory (Virtualni pamet)

tady bud System managed nebo cca 1,5 násobek skutecne RAM, pripadne tam je napsano Doporucena velikost (win7,vista)

ja myslim, ze univerzal pro kazdy comp at uz ma RAM kolik ma... je treba rozsah 800MB - 10000MB

Omlouvam se za ENG postup, ale Windowsy jsem snad za cely zivot nemel CZE, pokud jste uplny jouda, tak mozna na to cumite jak chleba z tasky :) ale pochopite, az budete primo v tom okne nastaveni...

bena*
hodnocení

0x

Česky a lépe: Start-Ovládací panely-Systém-Upřesnit-Výkon Nastavení-Upřesnit-Virtuální paměť Změnit a zaškrtněte buď Velikost určí systém (to je asi nejlepší - Windows si podle potřeby bude zvyšovat/snižovat odkládací prostor)nebo tam zadejte 1,5 násobek toho, co máte instalovanýho. Pokud máte 512MB RAM, tak tam dejte 768MB do počíáteční velikosti. Do konečné dejte 2nsásobek, takže 1572.
Osoběn bych zvážil přikoupení stejnénebo velice podobné paměti nebo bych vůbec koupil nové.
Také bych odinstalovat programy, co nepoužíváte a přes Start-Spustit-msconfig-Po spuštění bych odznačil to, co je zbytečný aby se pouštělo se systémem. Neškodilo by i počítač pročistit CCleanerem a projet to antivirovým&antispyware programem, jestli třeba tam neběží nějkaý vir...
hodnocení

Moc děkuji-jelikož se mi zpomalil už asi před 3 týdny,tak je vyčištěn a přeinstalovávali jsme celý weindows,tak viry tam nejsou.Moc děkuji za odpověď-je s tím odinstalovat programy a co nepotřebuji mi napadlo jen vůbec nevím jak mám poznat co nepotřebuji,takže ani označit nevím co :(

bena*

Tak si stáhněte a spusťte program RSIT a pošlete mi vnitřní poštou nebo mi sem vložte obsah souborů log.txt a do druhé zprávy, resp. odpovědi obsah info.txt. Najdete je po dokončneí skenu RSITem v Tento počítačMístní disk C:RSIT.

Návod na použití RSITu a odkaz ke stažení najdete například tady: forum.viry.cz/...

hodnocení

Já myslim,že tam žádné programy navíc nemám,jak jsme přeinstalovávali windowsi tak asi tam mám naopak méně-nevíte proč mi nejdou otvírat přílohy(vždy šli normálně)ale teď když chci nco otevřít tak se mi nesmyslně otevře media player a hlásí to že to otevřít nejde-no to jhe jasný,mže nepůjde dokument v media player,ale proč mi to dělá?ted jsem si stahla mikrosoft oficce protože jsem myslela že to pomůže ale nic.díky moc

bena*

Microsoft Office si musíte koupit - stahovat ho je nelegální. Místo toho si stáhněte OpenOffice, který je zdarma a včeštině a tomu Microsoftímu se úplně v pohodě vyrovná.

Takže ten Microsoftí office odinstalovat a nainstalovat ten OpenOffice, ke stažení zde: openoffice.cz/... Doporučuju stáhnout a nainstalovta i pak ty slovníky aby Vám to mohlo opravovat pravopis.

Pokud i po instalaci OpenOffice se to bude otevírat přes Windows Media Player, tak budete muset přejít do Start-Ovládací panely-Možnosti složky-Přípony a tam jednotlivým příponám nastavit program. DOC, DOCX, ODT = OpenOffice Writer, XLS, XLSX, ODS = OpenOffice Calc, PPT, PPS, PPTX, PPSX, ODP = OpenOffice Impress. To je asi z toho základu.

A pokud by byly nějaké problémy, nainstalujte si TeamViewer, což je program na vzdálenou správu počítače a můžeme se dohodnout, že bych se Vám na to podíval. Ke stažení zde: teamviewer.com/...

hodnocení

Aha,to jsem nevěděla-bylo tam stahnout zdarma-a vedle nebo koupit plnou verzi.A teď jak odinstalovat-když se pod startem podívám na programy tam to tam není-je jen ikona na ploše,stačí ji dát odstranit?díky

bena*

Microsoft Office a jiné program vždy odinstalovávejte pomocí Start-Ovládací panely-přidat nebo odebrat programy (ve WIndows Vista a 7 to je Programy a funkce). To, co jste si stáhla, byla zřejmě zkušební verze na 30 nebo 60 dnů, pokud bylo vedle tlačítko Koupit plnou verzi.

Až odinstalujete Microsoft Office, tak si stáhněte ten OpenOffice. Pro stažení OpenOffice z té stránky klikněte na Windows 32bitů, česky. Stahování by mělo do 10 sekund zahájit. Slovníky pak stáhněte a doinstalujte dodatečně.

hodnocení

Tak nechápu-tam mám jen toto:Adobe Flash Player 11 ActiveX,Ahead InCDEasyWriteReader,Google Toolbarfor Internet explorer,Nero Suite,Norton360,Seznam lištička,Windows Internet Explorer8 a Windows Service Pack3.Můžu něco z toho tedy odinstalovat a tu ikonu na ploše Mikrosoft office 2010 můžu tedy jen odstranit?Ale je mi divné,že mám na ploše i Photoshop5 který používám a jaktože se v programech tedy neukázal?

bena*

Kdo Vám instaloval systém (počítač)? Jinak vyhodit Google toolbar - kde je slovo toolbar, to nikdy neinstalovta, ani kdyby to něco/někdo doporučoval. I tu Seznam lištičku bych vyhodil. Ty toolbary a lištičky zpomalují Internet Explorer a ve finále i počítač. Jinak si nainstalujte Internet Explorer 9, protože předpokládám, že máte Windows Vista nebo Windows 7, protože jste psala Microsoft Office 2010 (ten pod XP nejde).

Instalovala jste vůbec Microsoft Office 2010? Instalovala jste i ten Photoshop? Protože to není možné jinak. Leda, že by jste přes nějaký program dala smazat záznam o instalaci v tom Programy a funkce.

ivy*
hodnocení

Windowsi instaloval manžel,ale jinak tomu moc nerozumí.Mám Windows XP professional-že tam Microsoft office 2010 nejde jsem nevěděla-prostě jen jsem hledala proč mi nejdou přílohy otvírat(resp proč se mi snaží otvírat přes media player což samozřejmě nejde.Takže se asi ani nenainstaloval a tu ikonu z plochy jsem tedy dala jen vyhodit a jdu zkusit nainstalovat ten Open office.Jen ten Photoshop proč není v programech vidět když ho tam mám a používám,to nevím orič,ale to je asi jedno.Google toolbar jsem vyhodila a je to mnohem lepší.Lištička mi vyhovuje,tak tu si tam nechám.Zatím děkuji-ozvu se zda se mi to podařilo nainstalovat a jestli to pomohlo .-) díky moc

hodnocení

Tak když klepnu na odkaz lze tam stáhnout jen ty slovníky-kde stahnu ten program?na co mám kliknout?díky moc :)

ivy*
hodnocení

Tak jsem to zkusila(nainstalovat ten Open Office) a to tam mám vyplnit jméno a mail?a je tam jen 30 denní free verze jinak se to platí :(?

bena*

Jméno a email tam vyplňovat nemusíte. OpenOffice je zdarma, proto jsem Vám ho taky doporučil. Jinak bych ho samozřejmě nedoporučoval.

ivy*
hodnocení

No to jsem si myslela,ale to mi tedy prosím napište který přesně mám stáhnout.Je jich tam více verzí Windows32bitů česky a když jsem to zkusila tak to po mě právě chtělo jméno atd. a bylo tam že je to 30 denní verze nebo ceny,tak nevim a moc potřebuji,aby mi to už otevřelo to co mi neotvírá-nutně to potřebuji vytisknout dceři na tábor-díky moc.

bena*

Pro Váš počítač lze instalovat jen verzi pro Windows, 32 bitů (verze 3.4.0)a OpenOffice je program, který je zdarma - nevím, kde chodíte na to, že je to placený. Registrace je nepovinná, nemusíte ji dělat.

Kdyžtak to vyfoťte klávesou Printcreen, otevřte Malování (Start-spustit, napsat mspaint a kliknout na OK), klikněte na Úpravy-Vložit. Pak už jen stačí Soubor-Uložit jako, dole místo 24bitového rastru zvolit PNG a uložit třeba do Dokumentů a pak to sem nahrát. Dole je zatržítko Chci vložit obrázek.

ivy*
hodnocení

Tak jo,už to stáhnout jde-před tím to nešlo.Tak moc díky.

ivy*
hodnocení

Tak nechápu-Open Office 3,4 mám nainstalován,ale stále se to chce otvírat v Media player a nejde to .-(-zkontrolovala jsem to i pod start...přípony jak píšete a tam je to tak jak píšete,takže tam program nastavovat nemusím-souhlasí to-tak sakra prooooč mi to tohle dělá.

bena*

Běžte do Start-Ovládací panely-Možnosti složky-Typy souborů a nastavte u

-ODT,DOC,DOCX otevírat v OpenOffice Writer

-ODS,XLS,XLSX otevírat v OpenOffice Calc

-ODP,PPT,PPS,PPTX,PPSX otevírat v OpenOffice Impress

hodnocení

Ale to Vám právě píšu,že to jsem zkontrolovala a to tak nastavené mám!-tak proto nechápu-dělá to dál to samé i přesto :(

bena*

Aha, no vážně nevím co s tím, musel bych to přímo vidět Pokud by jste chtěla, můžete si stáhnout a nainstalovat program TeamViewer a mohl bych se přes něj k Vám připojit do počítače a kouknout na to. Po instalaci se program spustí, Vy mi jen napíšete Vaše ID a heslo (heslo se vždy po spuštění toho programu generuje nové, proto program nezavírejte do té doby, než bude hotovo).

Stáhnete ho zde: teamviewer.com/... (stáhněte si hned tu plnou verzi)

hodnocení

Jste hodný za nabídku,ale nezlobte se, to dělat nebudu.Já nevim-a co kdybych zkusila odinstalovat ten media player-nerozumím tomu,nikdy mi to(tedy před přeinstalování nových windows které jsem si koupila nedělalo a všechny přípony se mi normálně otvírali.Před tím jsem tam měla ty samé windows,jen jsem to znovu přeinstalovala a od té doby to takto blbne.Jinak se problémy s pomalostí vyřešily,ale snad to kvůli tomuto nepotahnu do servisu.

bena*

Windows Media Player je součást systému a ten úplně odebrat nejde. Podle mého názoru je v systémový takový chaos, četl jsem celé vlákno a píšete, že tam jste něco instalovala (nějaký Photoshop), ale v programech se to neukazuje...

nejradši bych udělal čistou instalaci a jel s čistým štítem.

ivy*

Tak to je mi opravdu záhadou-když to samé chci otevřít na novém herním notebooku(který mi dokumenty již otvíral)tak tam se mi dokument s koncovkou pdf otevře pro změnu Media center :( už bych brečela. Nikdy dříve jsem s tím problémy neměla. s pdf už vůbec ne.proč mi to ted nejde ani na jednom

hodnocení

zdravím.

Bohužel se mi po nainstalování toho open officu o5 zpomalil počítač a stejně mi ty přípony otvírat nejdou-mám ho odinstalovat?Po instalaci se mi na ploše objevilY 4 IKONY(je to správně nebo je tam něco navíc?)-Apache Open Office incubating 3.4.0_win_X 86_INSTALL.CZ EXE vel 117 MB,je to ikona s větší šipkou ven,pak Open Office 3,4 ikona s šipkou dovnitř dále dict-cz-2.zip(to myslim je špatně ale to má jen 1,37MB a Open Office.or g.119MB-děkuji

bena*

Nechcete tu plochu radši vyfotit? Stisknout PrintScreen, otevřít Malování (Start-spustit-mspaint), tam kliknout na Úpravy-Vložit - obrázek se vloží. Pak už stačí jen Soubor-Uložit jako, dole zvolit formát JPEG nebo PNG a sem vložit.

Já bych to svěřil servisu, protože ten počítač s mi vůbec ani trošku nelíbí. A proč proboha stahujete na plochu?

hodnocení

tak jsem zjistila,že mi již nějaké přípony otvírat jdou bez problémů-problém mám jen s příponou PDF a tam byla ta chyba,že u ní bylo otvírat v Media Player-ale když to chci změnit tak tam možnost POpen office není.Jinak u jiných přípon bylo otvírat v prohlížeč obrázků a faxů,takže v tom se mi to asi otvíralo dřív aniž bych potřebovala open office,ne?protože dřív se mi přípony bez problémů otvíraly a open office jsem tam neměla,no to je asi jedno-jen se teď zeptát tedy proč se mi po zapnutí Pc ukáže okno Apache open Office?-a na co to mám změnit u přípony PDF-děkuji moc

bena*

Na PDF si nainstalujte Adobe Reader nebo Foxit reader.

Možnost OpenOffice není, musíte zvolit přímo konkrétní program - Writer, Calc a tak dále. Jinak to najdete v C:Program FilesOpenOffice nebo už C:Program FilesApache Openoffice

OpenOffice je kancelářský balík - s tím přece nebudete otevírat obrázky, ne?

A proč se Vám spoutí to okno? Zřejmě buď bordel v systému (nejradši bych ten počítač kompletně přeinstaloval a nechal instalaci Windows a ostatních programů na odborníkovi) nebo koukněte do Start-Spustit-msconfig-Po spuštění a u Apache OpenOffice zrušte fajfku, pokud tam bude.

hodnocení

Děkuji.Já Vám psala,že tomu nerozumím,takže nerozumím ani jak se otvírají obrázky-.nevím ,že Open Office je kancelářský balíček atd.děkuji za vysvětlení.

Tak Po spuštění tam mám 4 věci s fajfkou a to : Nero Check,InCD,ctfmon a Open Office .org 3.0-mám někde fajkku zrušit?děkuji

bena*
Zrušte OpenOffice a já bych zrušil i to Nero. inCD můžete taky
hodnocení

A moc díky-myslim že to start...atd pomohlo .-) díkyyy

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]