Nejste přihlášen/a.
Ahoj, chci se zeptat ohledně jednoho jednoduchého programu, který jsem si napsal... ( ideone.com/...).
Už jsem vyřešil problém se spouštěním z plochy, ale ted mám ten problém, že do polí můžu zadávat jen celá čísla, ale když chci zadat číslo desetinné, blbne to, poradíte mi, jak to napsat, abych tam mohl zadáat desetinná čísla? Jsem v tom ještě začátečník, tak moc nevím ...
Ty tam používáš datový typ integer (v programu psáno int) a ten umí jen celá čísla. Pokud chceš desetinná čísla, musíš používat double (v programu psáno double). Nechci ti to celé opravovat, protože tím se nic nenaučíš. Je možné, že při zadávání se místo čárky použije tečka tzn. např. 5.4646.
Možná bych ti doporučil si koupit nějakou knížku, kde získáš potřebné teoretické základy. Nebo jsou i zdroje na internetu. Já jsem třeba četl Javu od Herouta, ale už jsem měl předtím znalosti C/C++, tak nevím, jaká je pro začátečníka.
"integer (v programu psáno int)" Jako to platí pro double (double znám, jenom nevim, jak to tam mám dosadit) Poradíš?
Místo int napíšeš double. Místo Integer.parseInt(fn); napíšeš Double.parseDouble(fn);
Ale jak jsem říkal, nastuduj si to v nějaké knížce a na nějaké grafické rozhraní se zatím vykašli. Až budeš umět pořádně základy, tak bys teprve měl začít s grafickým rozhraním. Ono to chvíli trvá, ale pak se dají programovat bezva věci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.