Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastavit internet - ethernet!

Od: itonda® odpovědí: 4 změna:
Zdravím,
mám takový problém, zapojím si ethernet kabel do noťasu, ukaže se, že jsem připojený, ale musím se dostat na stránky poskytovatele internetu, abych se tam přihlásil a internet zapnul. A v tom je ten problém, nevím jak si mám nastavit to připojení, abych se dostal na tu jeho stránku (www.kaza.cz), on mi tvrdí, že tam mám nechat vše automaticky, jenže to mi nefunguje :(
Poradil by mi prosím někdo, co s tím :?:

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

bena*
hodnocení

0x

Máte u sebe nějaký zařízení (jiný noebook, počítač) přes které jste se na tento internet připojoval? Pokud ano, mrkněte do nastavení sítě jak to tam máte. Ve WIndowsu to je Start-Ovládací panely-Síťová připojení a tam pak kliknete na Připojení k síti pravým myšítkem, dáte vlastnosti a tam jsou jendotlivé položky. Důležitý je dost protokol TCP/IP.

V Linuxu to je většinou tak, že dole nebo nahoře máte ikonku počítačku(ů) na kteoru když kliknete, tak se spustí nějaký správce připojení (v Debianu mám Správce sítě Wicd), kde to pak nastavíte, tady je přímo tlačítko Nastavení a kde to zkontrolujete.

hodnocení

A co z toho protokolu potřebuji? Jsem nyní odkázán na mobil, ale můžu zapojit retro záložní monitor :-D Linux nemám, mám XP ;)
mowla*

Z TCP/IP potřebujete právě jeho nastavení - IP, Masku podsítě a Výchozí bránu, případně DNS a DHCP...

hodnocení

Napsal jsem mu zprávu, uvidím co napíše, když se mi to stalo už kdysi dávno, tak mi tvrdil, že je to moje chyba, že si musím přeinstalovat Windowsy. Teď jsem zkoušel nastavení, co jsem měl funkční na stolním PC a nefunguje teď ani to, tak su zvědavý na jeho reakci. Každopádně děkuji. A nedá se to nějak zjistit přes příkazový řádek? Poprvé jsem se k tomu jaksi dostal a fungovalo mi to, ale to už je tak 5 roků zpátky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]