Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na Wifi

Od: radek1980* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer,potřeboval bych poradit,ohledně připojení dvou notebooku,k internetu přostřednictvím Wifi sítě.Tak to,potřeboval bych vědět,když jsi objednám nákej wifi router,přes internet,jestli je možné že mě to půjde.

A hlavně jse vůbec v tomhle nevyznám,jak to funguje,nebo jak jse to aktivuje,no prostě Nevím.vůbec o tomhle spojení nic.Jenom vím že ty dva notebooky wifi v sobě mají,tak bych vás tady chtěl požádat,co jsi musím koupit,jak to aktivovat,a jak to funguje.

Předem vám děkuji za odpovědi.

Moc mi tím pomůžete,ještě jednou děkuji.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

frosti*
hodnocení

0x

Já taky nejsem nějaký expert, ale v základech se vyznám :D

Potřebujete samozřejmě připojení k internetu (já mám modem). Pořídil jsem si wifi router, který jsem připojil k modemu. Na routeru máte ze zadu štítek, na kterém naleznete IP adresu routeru, kterou zadáte do prohlížeče, tam se vám ukáže tabulka, která by měla po vás chtít nick a heslo (to také nejdete na spodní straně routeru). Pak už byste měl postupovat podle návodu, který vám vyskočí na obrazovku. Pravděpodobně budete muset zadat nějaké heslo a jméno (které si zvolíte sám), a pak musíte zadat typ šifrování. Já používám osobní WPA2, myslím si, že to je nejlepší.

Přeju hodně úspěchu a trpělivosti :)

mowla*
hodnocení

0x

Jak píše Frosti, jen to upřesním... ;)

1. předpokládám, že máte připojení k netu - tedy modem...

2. koupíte wifi router, který má port WAN (tam připojíte modem, kabelem)

3. k routeru připojíte, do jednoho z portů LAN, kabelem počítač a vytvoříte a nakonfigurujete wifi síť

4. připojíte notes(y) pomocí wifi (kabelové připojení je zachováno)

V lecčems vám pomůže manuál k routeru či netové diskuse (nebo někdo na Poraďte ;) ), přesto je záhodno o sítích ´něco´ vědět předem...

;)

vlazy*
hodnocení

0x

radek1980: Já jsem na tom s vědomostmi ohledně routerů a jejích nastavování podobně jako ty. Když jsem si letos v březnu pořídil router tak jsem měl obavy zda se mi to podaří nastavit. K mému routeru TP-LINK TL-WR941ND je ale CD s průvodcem nastavení podle kterého jsem to zvládnul nastavit na první pokus tak, že mi to funguje prozatím bez problémů. Ve webovém rozhraní se dají nastavovat ještě další parametry, ale v tom se už radějí nehrabu protože alespoň prozatím nic víc tam nastaveného nepotřebuji mít a nerad bych si to pokazil když mi to už dobře funguje.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]