Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám takový problém... Občas se mi stává že se pc sám zapne,nevíte v čem může být chyba? Stalo se mi když jsem třeba omylem vypojila z pc klávesnici(pc byl vypnutý) a znovu sem ji zapojila tak se mi s tím pc zapnul.. nebo stačilo jen uklízet okolo klávesnice s myší a zmáčknout na klávesnici cokoliv tak se také zapnul...
Díky za rady
V BIOSu máte nastavený "Wake Up" - zapínání na základě nějaké akce (obvykle je na LAN kvůli vzdálenému startu), případně máte namapovány některé klávesy jako ´zapínač´...
doplněno 08.07.12 22:51:No - nevím, jaký máte BIOS, takže něco jako Advanced apod. - tam položka, opět něco jako, Wake Up, Wake On...
doplněno 08.07.12 22:53:BTW - pokud vůbec nevíte, o čem píšu, umluvte nějakého kamaráda, ať se na to mrkne (nebo servis) - v BIOSu se dá napáchat dost ´škody´...
doplněno 08.07.12 22:54: To Maverick:
Ještě dotaz kde to najdu ten BIOS? a je to opravdu tím? když jsem se dnes vrátila domu,matka mi řekla že se počítat v noci zapnul sám od sebe,a nikdo u něj nebyl...
Ten bios už jsem našla ale nikde tam nemůžu najít tu funkci co tu popisujete...můžete mi poradit trochu podrobněji kde to najdu v tom biosu?
díky
BIOS (Basic Input Output System) je v podstatě přednastavený program, který je součástí HW počítače. Zjednodušeně řečeno, po stisku tlačítka na PC se spustí BIOS, který zkontroluje HW a zajistí spuštění OS. Do BIOSu se lze dostat tak že zapnete PC stiskem talačítka napájení na PC a hned nato mačkáte klávesu delete, dokud se neobjeví rozhraní BIOSu. Z Vašeho dotazu, ale usuzuji, že s tím nemáte zkušenosti a proto velmi důrazně doporučuji nechat to někomu kdo ví co a jak. Snadno se může stát, že pozměníte některé důležité předvolby a byl by další problém na světě. Pokud si ale věříte, tak doporučuji si nejdříve něco načíst z internetu, je tam toho poměrně dost.
bohužel něco jako wake up ani nic takovýho podobnýho tam nemám,nebo mám a sem slepá a nevím kde.co jsem si zjištovala na netu tak by to mělo být něco v té složce Power v biosu,tadyy je screen jak to u mě vypadá... jen nevím co změnit,jsem z toho jelen motherboards-reviews.com/...
cítím že jsem blízko:D ještě jsem našla toto 1u.cz/... s tím že já mám: Power: ON, a u toho PS2 mám Enabled,co mi povíte na toto?
Váš počítač musí být v režimu spánku, kde ho lze probudit aktivitou vnějších zařízení (př. myš, klávesnice...)
Vypnutý počítač nebo počítač v režimu hibernace nemůže/nemělo by nic zapnout... samozřejmě kromě tlačítka zapnutí.
Doporučuji se podívat do nastavení "Vlastnosti Hlavního panelu a nabídky Start". Tuto nabídku vyvoláte stisknutím levého myšítka na lištu nebo nabídku Start... po stisknutí vyjede nabídka a zde vyberte tlačítko "Vlastnosti".
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.