Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vadné Skype

Od: vlada* odpovědí: 6 změna:

Zdravím

Jedná se o Skype. Vím že bych se měl ptát někde jinde, ale už nevím kde. Skype se mě při příjmu seká. Zní to ve sluchátkách jak pomalej kulomet. D...D...D...a tak dál. Skype 4.2, OS Ubuntu 12.04. Na oficiálních stránkách jsou podobné problémy, jak na windows tak na linuxu. Hodně nápadů, ale nic nepomáhá. Nemáte náhodou někdo podobný problém, nebo neznáte řešení.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Sekání videohovorů je vetšinou zapříčiněno nedostatečně rychlým připojením, pokud jsou tedy splněny HW i SW požadavky.

vlada*
hodnocení

Zdravím

Tak jsem to vyřešil. Poslední dobou mě ještě k tomu občas PC natvrdo restartoval. Při puštění "sledování systému" jsem zjistil, že CPU je neustále přetížený. Každou chvíli byl na 100 % a průměrná zátěž až 2,5. Rozdělal jsem bednu a zjistil jsem, že chladič CPU je ucpaný prachem. Původní pasta na chladiče mezi chladičem a CPU byla ztvrdlá. Vysavačem jsem vyčistil chladič a dal novou pastu. Zátěž CPU klesla až k 5 ti procentům. Skype je naprosto bez problémů a restarty se zatím neobjevily. Jelikož na Skype i na tvrdé restarty je hodně dotazů, třeba to někomu pomůže. Je to samozřejmě můj binec, budu muset občas počítač vyčistit.

Takže nebyly splněny HW požadavky :)

Čistit jo, ale nevysávat.

vlada*
hodnocení

Zdravím.

Každopádně díky za odpověď, ale proč nevysávat?

ben®

Dobrý den, já bych se vysávání prachu z PC nebál. Jenom je třeba dávat pozor, aby se něco neurazilo tou hubicí a hlavně podržet vrtulku u každého ventilátoru. Ten tlak vzduchu by jí mohl nepřiměřeně roztočit a poškodit ložisko. A, samozřejmě, vysávat jen PC vypnuté.

Zdravím!

cs.wikipedia.org/...

Já jsem párkrát dostal hubicí od vysavače pěknou ránu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]