Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Menší sektory disku vs Windows 7

Od: dead odpovědí: 4 změna:

Dobrý večer,může mi někdo poradit jestli když koupím tento

HDD - WD Green 640 GB,tak jestli mi půjde nainstalovat OS Windows 7.Ultimate.Někde jsem se dočetl,že prý tyto hdd mají menší sektory a při instalaci os je toto problém.A ještě bych chtěl vědět kolik má tento hdd ploten.Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

4x

Velikost sektoru je dána formátem - nikoli typem či značkou disku...

Pokud je v PC SATA II, klidně jej kupte - nepatří výkonově ke špičkám, ale v nějakém starším stroji je to jedno, Win 7 nainstalovat půjde. Kolik má ploten ale nevím.

jdukolem
hodnocení

0x

Disky z řady Green nejsou vhodné k použití jako systémové.

bena*
hodnocení

0x

Tyto disky Green jsou dobrý v tom, že mají menší spotřebu, jsou tišší, ale na druhou stranu jsou trošičku pomalejší, než standardní (mají menší počet otáček)

Osobně bych ho klidně koupil. Jinak jak psal mowla, velikost sektoru je dána formátem.

Tazatel myslí asi tohle: wdc.com/... Což u Win7 nevadí a u starších se řeší tou utilitkou

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]