Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych pomoci s nefunkčním internetem.
Dnes ráno jsem si bez problémů brouzdal, odpoledne jsem znova zapnul notebook, na internet jsem se už připojit nemohl. Se samotným připojením problém nebude, kabel jsem strčil do PC a tam to jede v pohodě. Na ntb se ve vlastnostech připojení u přijatých paketů zobrazuje 0 nebo jednou za x minut o něco málo naběhnou, což se ráno nedělo, takže to opravdu nechápu.
Co jsem zkoušel..
...zkontroloval jsem nastavení ip, brány a dns, což sedí.
...reinstaloval jsem ovladače na síťovce.
...bouchnul si. :D
A vše bez úspěchu.
Děkuji za odpovědi.
Anri
1. zkontroluj případný konflikt na LAN kartě (vrámci posledního restartu ´se´ mohlo něco z netu nainstalovat a nyní vadit)
2. možná provider nastavil kontrolu na MAC, tedy zkus MAC karty v notesu nahradit podle PC
3. zkus případně notes připojit do jiné sítě, taky mohla karta odejít
doplněno 06.07.12 23:38:Pro jaký Win? Obecně -
Ad 1. v Ovládacích panelech - Síťová připojení (tam, kde jsi kontroloval IP...) - Adaptér (Vlastnosti, Podrobnosti...), Ovladač - Windowsy by měly konflikt ´nahlásit´).
Ad 2. jako v 1., MAC (fyzická adresa) je 6 dvojic hexadecimálních čísell oddělených dvojtečkami (nebo pomlčkami) - např. - 1A:2B:3C:4D:5E:6F. Toto lze ověřit i telefonátem providerovi na technickou podporu, zda mají kontrolu na MAC.
Nebol u vas vypadok elektriny?Mne sa občas stane po vypadku elektriny ža počitač ukazuje pripojenie kabla,ale net nejde.Môj spravca internetu je sused (kde je aj router),tak mu vypnem jeho hlavny istič,(samozrejme z jeho vedomim) asi na 2 minuty potom ho nahodim a net už beži.Proste pri vypadku elektriky sa mu router niekedy sekne , a potrebuje reštart.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.