Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napsat B

Od: dejvid169 odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám dotaz, učím se psát německy ale nevím jak se pše B například Heiben to by je jiné ale nevím jak ho napsat děkuji

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

greenbull*
hodnocení

1x

myslíte ostré s? ß alt+0223 jinak mapaznaků většinou řeší vše :)

buss
hodnocení

1x

A v čem je problém si nainstalovat německou hlávesnici. Ono ß se to buď nepíše, někdo píše 3, je to i v mapě znaků a v řadě neposlední i v kódu ASCII.

hop®
hodnocení

0x

[ Obsah příspěvku byl skryt moderátorem z důvodu porušení pravidel poradny. ]

hop®
hodnocení

0x

scharfes S, nebo Eszett

už jsem to viděl napsané i jako "ss" trošku nesmyslně...

iz*
Není to nesmyslné. Dvě s (ss) se v němčině na rozdíl od jednoduchého s (tjež se v řadě slov se vyslovuje jako z nebo š) vyslovují jako s. I Němci dvojí s používají při psaní na neněmecké klávesnici. Přepis ß jako dvě ss se používá např. v křížovkách i jinde.
dzordz*

Jako ne-němčináři mi to naopak přijde naprosto pochopitelné :) Strasse třeba.

repkin*
hodnocení

0x

ß (pravý alt + klávesa s! a §)

doplněno 05.07.12 17:21:

to neměl být smajlík, ale!

doplněno 05.07.12 17:21:

a to s tam taky nepatří, tak znovu, pravý alt +! nebo § je to to samé tlačítko

terop*
hodnocení

0x

Já to používám takhle a je to jednoduché.

Ostré S, znak který se vyskytuje v němčině, se na české klávesnici píše pomocí zkratky Pravý Alt + klávesa s vykřičníkem! a paragrafem § (nachází se nalevo vedle klávesy Enter)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]