Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skryté složky

Od: marekt* odpovědí: 4 změna:

Zdravím. Zřejmně jsem si nějak zaviroval pc a teď nevím jak se toho zbavit. Když vytvořím složku na disku, tak se například po vypnutí či restartu složka převede jakoby na zástupce který mnohdy nejde otevřít. Vlastní složku pak najdu jedině, když v možnostech složky zatrhnu políčka zobrazit skryté složky a odškrtnu políčko zobrazovat chráněné soubory systému. Todle se mi stane třeba i na flashce. Už jsem kvůli tomu přemazal celý pc, bylo to v pohodě a pak jsem omylem připojil SD kartu co mi to dělala a je to tu zas. Co s tím? Antivir mám Avast a nic nenajde... díky moc za rady

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

0x

Podle mne záleží na tom, kde tu složku vytvoříte. Pokud ji vytvoříte ve skrytém adresáři, bude složka skryta také. Pomoci by mohl postup, který popisujete (odškrtnutí "zobrazovat chráněné soubory systému" a zaškrtnutí "zobrazit skryté složky"), nakonec ještě klikněte na "použít pro všechny složky". Tím by se měl problém odstranit. (Doporučila bych ale pokročilejším uživatelům.)

Další možností je nové složky nevytvářet ve skrytých adresářích nebo částech disku.

doplněno 05.07.12 03:29:

PS: Nemusí jít o žádný vir.

marekt*
hodnocení

Ano, takto to teď praktikuju. Problém je ten, že čato potřebuji data přenášet, čímž takto infikuju další pc. Pro upřesnění: na prázdné flashce na jiném bezproblémovém pc vytvořím normální složku. Po připojení k mému pc je složka skrytá jak píšu výše. Problém je, že taková data šířím dál...

iz*

A Vy jste nějaký vir našel?

Podle mne by mohlo jít jenom o nastavení viditelnosti. Zkusil jste nastavení aplikovat na všechna složky?

bena*
hodnocení

0x

Hmmm, na tohle bych se podíval RSITem, jestli tam je něco závadného, ono to asi na vir vypadá. Odkaz ke stažení a návod k použití najdete zde:

Vložte sem jak obsah log.txt, tak i info.txt, ideálně odděleně do každéodpovědi zvlášť. V případě problémů to pošlete jako přílohu emailem na honza (tečka) bencik (zavináč) seznam (tečka) cz.

Jinak jak mám rozumět pojmu přemazat celé PC? To jste čistil nějakým čističem nebo udělal přeinstalaci?

Jinak tu kartu bych naformátoval v nějaké Linuxové Live distribuci, třeba Danix nebo Slax - v linuxu jsou windowsácké viry neškodné

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]