Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

DVD mechanika...muze poskrabat DVDcka?

Od: lindaf* odpovědí: 10 změna:

Dobry vecer, pustila jsem si nove DVD cerstve z obalu bylo tedy nove, kontrolovala jsem ho pod lampou a nebyl tam ani skrabanecek a kdyz jsem ho pak po prehrani vyndala zda se mi ze jsou tam skrabance je to mozne? nebo s tou mechanikou neco je ... je pravda, ze uz toho u me zazila dost ale je to normalni? (mam mechaniku od Samsungu) a pak jsem se chtela zeptat jestli takova ta dvd z trafiky skladujete v tech kartonovych obalech jestli to neskodi nebo je lepsi to dat do tech obalu na dvd tech plasotvych jen tech malych? dekuji za nazory :)

doplněno 04.07.12 20:02:

ted jsem si vsimla ze jous tam jakoby sroubky ktere vystupuji mozna se to muze poskrabat od nich prijde mi to tak, ale asi by se to stat nemelo ze?

doplněno 04.07.12 20:06:

jeste bych dodala ze mi asi dvakrat nebo trikrat zavrena spadla...

doplněno 04.07.12 20:34:

z docela velke vysky asi metr i vic..

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Viděl jsem když odchlíplá samolepka s typovým označením laseru způsobila škrábance na CD, takové jsou pro CD hodně nebezpečné, protože takové škrábance jsou kruhové, stane se nečitelný dlouhý úsek stopy a s tím si už nikdo neporadí a takové CD je nutné přeleštit na speciálním stroji (tuto službu nabízejí půjčovny CD / DVD ). Pokud mechanika spadla tak mohlo dojít vyosení jemného zaostřovacího mechanismu laseru.

doplněno 05.07.12 09:42:

Jabraka:

Pohyb CD / DVD nemá nic společného se vzduchovým polštářem, prostě je chyceno za střed a točí se. Na vzduchovém polštáři plavou hlavičky harddisků...

lindaf*
hodnocení

no ja nevim, tezko se to poznava, jsou to spis takove drobounke skrabanecky, nevim jestli tam nebyli uz i pri koupi... a ta samolepka ta vypada presne jak...?

lindaf*
hodnocení

ale take nevim jak to ma byt odchlipnute nebo ne, to je tezke ted jsem na venkove tak nevim jeslti se dostanu nekam do centra civilizace kde by mi to rekli.. :(

jabraka*
hodnocení

0x

Cd jsou založeny na bezdotykovém snímání,tedy disk se roztočí na vzduchovém polštáři a je v podstatě podepřen jen za střed.V podstatě tedy při přehrávání se poškrábat nedá.Jemné škrábky nejsou příliš na škodu,opravné kodování i chybějící data nahradí.Nejvíce je na škodu poškození tak zvaně axiální,(po délce stopy.)Největší škodu způsobí závada na začátkz záznamu,tedy uprostřed disku,kde jsou spouštěcí data.

JABRAKA

lindaf*
hodnocení

a neni mozna ze treba jak mi spadla tak ze se mi znicila ze to tam jako za neco drhne.. (mivala jsem ntb i s mechanikou a ta nehucela no a tahle taky ne nez mi spadla... )? kdyz to bezi tak to i tak jakoby huci nekdy docela dost ja ty cdcka nechci znicit... to si radsi pockam do vanoc kdz dostanu novy pocitac i s dvd mechanikou... a jeste by me zajimalo, kdyz bzch ji chtela prodat za kolik bych se ji zbavila stala me asi 1300 Kc...
iz*

Jestli mechanika není v pořádku, nedoporučovala bych ji prodávat.

Vypalovací mechanika do PC samo DVD se dá koupit už od nějakých 600kč ( V 2004 jsem začal s PC a dokoupil jsee do něj CD-RW za 1200 Po necelých 3 rocích mechanika odešla tak jsem koupil DVD-RW mechaniku za 657 kč!)Na aukru se dá za cenu kolem 1500,- koupit mechanika CD,DVD,BD!Použité machaniky se prodávají tak do 250kč.Na aukru či odklepnuto or auktiva!

hodnocení

0x

Pokud Vám mechanika upadla, mohlo se v ní něco lehce posunout a dostat se tak do kontaktu s povrchem disku. Je to velmi jemný mechanismus. Sežeňte si nějaké podřadné CD prokazatelně bez poškození (třba si sama vypalte), pečlivě ho prohlédněte pod silnějším světlem, pak ho nechte přehrát ve Vaší mechanice a uvidíte, co to udělá. Pokud zůstane nepoškozené, Vaší mechaniky bych se nebál.

lindaf*
hodnocení

Dobre dekuji za rady, zkusim to jeste nechat zkontrolovat v servisu, ale ted koukam znova na film a zda se mi ze tam nic neni no ale tak jistota je jistota :)

mkat*
hodnocení

0x

Ano može sa poškrabať cd-čko ale v takych mechanikach ,kde sa vysuva šuflik.Pokial sa cd-čko neprestane točiť a začne sa operacia vysuvania cd ,tak cd-čko sadne na šuflik a ešte sa toči.Tak môžu vzniknuť škrabance na cd.To by ale znamenalo že je v niečom chyba,motorček už spolahlivo nebrzdi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]