Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zapomenuté uživatelské heslo 2 Win XP

Od: melouch odpovědí: 7 změna:

Ahoj, mám trochu jiný problém, než první tazatel. Mám na jednom PC dva uživatele. Jeden jsem já (host, druhý uživatel) a druhý byl bývalý spolužák ( admin) .

Problém je odlišný v tom, že já se mohu do systému PC - Windows XP přihlásit, ale pouze jako druhý uživatel.

Potřeboval bych radu prosím, jak mohu sloučit oba uživatele? když neznám přihlašovací heslo admina, ale mohu se přihlásit jako host

Jde to nějak ošetřit v systému?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

viliamka*
hodnocení

1x

Nevím jestli ti muzu poradit protoze jak tu uz psali, vypada to tak, ze se chces dostat nekomu do PC. Evidentne neznas linux. Pokud by jsi ho znal tak se tady asi neptas. Udelal by sis to sam a hned. Jinak existuje software ktery ti v XP zjisti vsechna hesla za par minut. Ale i to muze mit dobrej admin osetreny treba v biosu. Nebud prosim te linej, pouzivej hlavu a hlavne google.

praivo*

Taky se mi zdá, že je tu poslední dobou dost dotazů, u nichž trvá nalezení odpovědi na webu méně času než jejich napsání...:(

mowla*
hodnocení

0x

"Sloučit" uživatele - pokud tomu slovu správně rozumím, nejde - ani kdybys heslo znal...

Ale - pokud heslo admina zjistíš, můžeš svůj účet mezi administrátory přidat - například - o co přesně ti jde?

Myslím, že tazateli jde o to, dostat se do administrátorského účtu, aniž by znal heslo. To skutečně nejde, to by tam pak bylo to heslo zbytečné. Nezbyde, než požádat kamráda, aby heslo sdělil. (Nebo sehnat šikovného hackera:D).

malouch
hodnocení

0x

Jde mi o to, že druhý uživatel ( admin ) byl můj spolužák na škole a to už nyní není aktuální. Proto bych chtěl mít na pc jen jednoho uživatele - sebe a přístup ke všem souborům.

Prosím, jak tedy na to v systému win XP?

hodnocení

0x
A na spolužáka nemáš kontakt? Stačí aby řekl heslo, přihlásíš se a pak si ho změníš a můžeš si dělat co chceš. Další možnosti, podle mě je, vyndat HDD, dát do jiného pc, udělat zálohu důležitých dat a následně formát a nainstalovat znovu XP, udělat svůj účet a vrátit data.
Tady je návod jak na to přes instalační cd marwin.e-blog.cz/...
Samozřejmě by šlo se dostat do správné složky windows nabootovánim linuxu z cd ale předpokládám že spíš doma najdete instalačku windows než linux.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]