Nejste přihlášen/a.
V práci máme administrátorem omezené všechno. OK, ale nelíbí se mi prostředí, ve kterém pracuji, je to jako ve vězení. Chápu, že když někdo dá na plochu velký obrázek a je takových uživatelů několik, tak to zpomaluje systém (asi), ale dívat se ne prázdnou modrou obrazovku a používat klasický šedý hranatý motiv na mě působí prostě depresivně.
Jde mi o to, že bych chtěl nějak změnit ten motiv a případně plochu. Toť vše. Pokud to jde, dozví se to administrátor? Je to tak jednoduchá věc, docela maličkost, která je pěkně otravná (to nemluvím o nefungující klávesnici a předpotopní myši...), ale s ajťáky není řeč.
Děkuju.
Změna ´podkladu´ Plochy a případně schematu systém nezpomaluje - domluv se s ajťákem (třeba ho pozvi na pivo nebo se s ním dej do řeči vrámci nějaké firemní párty), to je jednoduché (bohužel, může to zdržovat i update stanic, pro které je uniformita výrazně jednodušší)...
Jinak - těžko říct, jak máte ve firmě nastavené restrikce, možná je změna plochy realizovatelná, možná ne (zkus ťuknout pravým tlačítkem myši na plochu a zvolit Vlastnosti [příp. Přizpůsobit] - tam lze nastavit "xicht" plochy - pokud to nemáš k dispozici, je tato možnost blokována)...
Obcházet admina je velmi nebezpečné - zejména ´společensky´ - vrátí ti to...
doplněno 03.07.12 22:01: To Maverick & Dzordz: Naprosto chápu - také jsem byl admin ( a vlastně ještě i jsem), někteří uživatelé jsou k neuspokojení...
Na žádných Win7 ani na Vistách to nikdy nechtělo zvýšení práv pro změnu vzhledu. Jestli vám to zablokovali navíc k tomu, co je blokováno normálně, asi pro to důvod mají.
doplněno 03.07.12 20:59: Vzpomínám si, že po některých směnách byly místo obyčejných 3D hodin pravidelně ve spořiči napsané samé kraviny, jeden pc vedle druhého
Já prosím ne, já jsem byl běžný franta uživatel
Ano, to se přidávám, já to třeba na pár pc s xpčkama blokoval/blokuju. Restricke jsou hnus, ale když pak lidi dávají na plochu nevhodné obrázky a jako spořič je text plný nadávek, z plochy věčně vymazaný zástupce tak to není to pravé ořechové. Ano neříkám, že je to zrovna u tazatele, ale u sdílených pc je to někdy skoro nutnost.
Obcházet bych to nedoporučoval, mimo rozhněvání IT je to i na postih v práci, jde totiž o zařízení zaměstnavatele...
Nechápu třeba, proč tam nedají všem firemní logo, nebo prostě motiv z windows, cokoliv by bylo lepší než to modré nic, co tam je. Taky by mi vadilo, kdyby tam měli lidi velké nebo sprosté fotky. Tady chápu důvod omezení, ale nechápu a nelíbí se mi způsob jeho provedení.
Ale spíš mě irituje ten vzhled oken. Tady mi už uniká i samotný důvod. V dolní liště mám místo startu teď barevné kolečko s oknem, v práci je tam hnusná šedá lišta se slovem start. Je to design asi tak dvacet let zpět. Náš admin je blb a vedení, které je pc negramotné asi nalhal, že to tak musí být, aby se systém nesekal. Asi mu chutná rychle nabytá moc, mezi slepými jednooký králem. Vedení je typ lidí, který si myslí, že když budou windows v češtině, tak na nich nikdy nenapíšete dopis v jiném jazyku...
Tak nic. Budu si muset zvyknout, že... Kdyby to mělo aspoň smysl, neřeknu půl slova.
Vite, řeknu to asi takhle. Když neznáte pozadí co za tím vším je tak laskavě neremcejte, znám typ uživatelů jako jste vy a nemám je rád. Já taky neznám SW vybavení u Vás ve firmě tak nebudu soudit zda by to šlo tak a nebo tak...
My máme v práci XP Pro, máme na ploše firemní logo na šedém podkladu.
Plocha změnit sice jde, ale když PC vypnu, tak při dalším přihlášení, jak se natahují data ze serveru, tak se zas změní plocha na firemní. Takže to každého, kdo to zkoušel měnit, přestalo po pár dnech bavit.
Možná byste dopadl stejně
Jestli se Vám to nelíbí, zítra nechoďte a běžte si sednout na úrad práce. Je to jendoduché. V práci se má pracovat a ne koukat do blba a studopvat, jestli plocha je taková nebo maková. To mě je úplně ukradený, jestli je to šedivé nebo červené s fialovýma puntíkama.
Celý den pracuji na pc, překládám, pracuji s tabulkama, vytvářím dokumenty, takže mi není lhostejné, v jakém pracují prostředí. Ale evidentně mám jiné estetické cítění než většina Vás mi tak dobře radících.
Děkuji všem za vaši milou a ochotnou podporu, která mi ukázala cestu. Jít na úřad práce mě skutečně nenapadlo, děkuju za tento tip jako za všechny ostatní, bezva!
KAROMAL: moc se nečertěte, většina kolegů rádců má svoji pravdu. Vy jste pouhý zaměstnanec a uživatel "nářadí", které má ve svém vlastnictví Váš zaměstnavatel. Vaše subjektivní názory na vašeho firemního admina mohou býti pravdivé a oprávněné, ovšem ani Vy (ani my) nevidíte, jaké požadavky na NĚJ klade vedení firmy. Asi opravdu nemáte moc práce, když máte čas koukat na Plochu, protože na té Ploše mnoho práce asi neuděláte. A pokud se Vám nelíbí Plocha na počítači, který máte kvůli práci k dispozici, určitě Vám nic nebrání si pořídit svoji Plochu, svůj počítač, svoji firmu, a také své zaměstnance, kteří budou brblat kvůli Ploše na Vašem počítači...
Nestačilo zatrhnout, že se vám líbí již tady jednou napsané... Docela mě baví, jak jste si tu vymysleli, že koukám na plochu, přitom byly zmíněny věci dvě. Pro vás to jsou prkotiny, protože v tom neděláte.
BERTE TO TU ZA VYŘEŠENÉ A DĚKUJU ZA VAŠE RADY! Skutečně mi moc pomohly. Budu držet hubu a krok a vážit si toho, že mám vůbec kde a na čem pracovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.