Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přeinstalace win xp na mininotebooku

Od: losperos odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chci se zeptat, mám mini notebook, a poslední dobou se hrozně zpomalil, proto jsem se rozhodl pro přeinstalaci. Ale teď přichází ten problém, xp mám 100% legální, ale nemám od nich CD, prostě nic. Mini notebook jsem dostal jenom s nabíječkou, a já teď nevím, jak ten mini notebook přeinstalovat :( Poradíte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Čistá instalace je určitě řešení - ale nepomohlo by notes jen vyčistit? CCleaner - případně, umí ´divy´...

Např.: stahuj.centrum.cz/...

Jinak - instalaci Win lze stáhnout (případně o kopii požádat prodejce notesu), jako instalační medium lze použít např. flashku (v BIOSu je potřeba nastavit správné boot-pořadí) ...

hop®
hodnocení

0x

Pokud máte win OEM, najdete na NB (většinou zespodu) sériové číslo produktu. Stačí pak z internetu stáhnout příslušnou verzi OS, vypálit na CD (DVD) a při instalaci zadat key ze samolepky, vše je legální.

hop®
hodnocení

0x

Mowla mi dal námět k zamyšlení. *palec*

Možná je reinstall opravdu zbytečný, stačilo by "vykydat" - smazat zbytečné soubory, vymazat nepořádek z plochy, projet antivirem i hledačem jiných neřádů (například spybot) a nakonec odstranit zbytky "bordelu" třeba ccleanerem.

Nicméně stáhnout a vypálit si instalaci WIN určitě není zbytečná investice (časová ani finanční)...

losperos
hodnocení

zkoušel jsem vše, co tu píšete :( speed up my pc, spy bot ccleaner, nic mi nepomohlo, ale mininotebook mi předtím fungoval normálně :(

hop®

Předpokládám, že antivir máš funkční a aktuální...

bena*

Můžu se Vám na to podívat přes program RSIT. Sice se používá na zavirovaný počítače, ale já přes to čistím i počítače, které jsou dost zpomalené. Návod i odkaz ke stažení najdete zde: forum.viry.cz/...

A vložte sem jak log.txt, tak i info.txt. Ideální by bylo je vložit zvlášť. V případě problémů mi oba logy pošlete jako přilohu emailem na honza tečka bencik zavináč seznam tečka cz.

Ale souhlasím s tím, že čistá instalace je nejlepší řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]