Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porovnání Windows XP a Linux

Od: 333ondra333 odpovědí: 6 změna:
Je lepsi Windows XP nebo linux a jake maji vuci sobe vyhody a nevyhody.A jeste bych chtel vedet kdy vyjde Serive pack 3 pro Win XP.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
SP3 pro WinXP je ve fázi RC1 a je ke stažení u Microsoftu. Vyjde začátkem příštího roku. K práci na obou OS potřebuješ určité znalosti. V praxi se téměř výhradně setkáš v Windows.
petrph*
No tak zase bych Linux nezatracoval - příjde na tom na co chcete počítač používat. Jestli už teď víte že na tom poběží : (třeba) internet, mail, psaní dokumentů, tabulky, a pár programů (třeba účetnictví..), a víte že máte tu tu a tu tiskárnu, monitor, modem,..a tečka, tak Vám to někdo zprovozní v Linuxu a je to fajn , je to bezpečnější a spolehlivější, tak snadno to nezboříte.
Jiný to je, když předem nevíte co na tom počítači budete provozovat - támhle jedne program, za tejden druhej, hry,stahované programy z internetu, atd atd, nebo když si pak budete chtít později připojit k počítači jiná zařízení , skener, digitál, mobil atd atd, tak to všechno je v Linuxu mnohem težší, dá to moc učení a hledání, a občas se to ani nepovede - to radši zůstaňte u Windows.

qwertz*
hodnocení

0x

Na vašem místě bych o Linuxu ani neuvažoval.

jj, pokud nevite o cem je Linux nema smysl se jim zabyvat. Windows jsou rozsirenejsi a zdaleka pro zacatek jednodussi.

Linux si porizuji lidi, kteri vedi proc ho chteji (vetsinou nadsenci a nekdy ovlivni i cena - je zdarma)

pablos007*
hodnocení

0x

tohle zřejmě není odpověď kterou čekáš ale zkusím to: windows a linux jsou naprosto odlišné OS je to jako Windows a Mac každý OS se soustředí na něco jiného ale z vlastní zkušenosti bych doporučil Windows, protože na Windows je většina programů,her a je to nejrozšířenější OS takže se s ním setkáš téměř všude.

Tohle možná nevíš : Jistě jsi někdy hrál bowling, jsou tam takové ty obrazovky kde jsou napsané body. Tak i ty obrazovky jsou připojené na počítače a ty běhají pod Windows teda aspon ve všech případech co jsem zažil

Divil by ses ale máme v práci několik serverů a asi polovina je na linuxu :P
No ale teď co jsem chtěl...to co jsi napsal na začátku supr, souhlasim, ale to co jsi napsal v zápětí tak jsi zcela popřel to co jsi na začátku napsal! Ty dva prostě nejde srovnávat, jsou to 2 různé OS, každý je dobrý na něco jiného,nebo lépe každý preferuje něco jiného a vůbec neznamená že když jsi viděl že se na bowlingu používá win tak že je nejlepší ;) Linuxák nejsem, doma mam všude wokna, v práci taky wokna až na servery a jsem za to rád ale to je moje volba... Tahle otázka mi stejně připadá jako flame a jelikož slovy co řekl tuším Clay se ztotožňuji tak zde už nemam co říct.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]