Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nelze provést přenos dat mezi dvěma počítači

Od: donecek® odpovědí: 8 změna:

Koupil jsem speciální kabel na přenos dat mezi dvěma počítači přes USB,na jednom je XP a druhém Windows 7 a když jsem chtěl provést přenos 8G file do druhého počítače (oba jsou laptopy) zobrazila se zpráva, že cituji "složka je příliš velká dejte větší disketu k uložení dat".Na obou laptopech je však pevný disk s dostatečnou kapacitou.Nevím kde je chyba.Kolik tedy mohu najednou transferovat dat, když 8G je příliš?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jedna z možností- nemáš na cílovém počítači disk ve fat32?

hodnocení

Díky za odpověď, ale všechno už je v tom novém NTFS.

mowla*
hodnocení

0x

Myslím, že "transferuješ" data do oddílu, kde není dost místa... Nejde jen o velikost souboru, ale - možná, i o .tmp úložiště ne-úplně přenesených paketů...;)

Rezervuj si tam (na cílovém disku) cca 2,5 přenášené kapacity (no - někdy i 5x - podle fragmentace) - a bude to OK...

hodnocení

Děkuji za odpověď.Ten přenosový kabel se objevuje jako 100MB VYMĚNITELNÝ DISK (E:) ve FAT, kam jsem měl pomocí myši přetáhnout tu 8G file.A zřejmě proto mě to ukazuje tu zprávu, že na to nestačí kapacita. Vůbec jsem netušil, že to pracuje s nějakou virtuální pamětí a že to neposílá data přímou cestou do druhého počítače.S tím se asi nedá nic dělat, že?

Jinak na cílovém (tj.v tom počítači kam se data měli dostat), je na pevném disku volných 30G, ale na tom kde ta převáděná file je, jenom 13.8G volných.

To byla docela podstatná informace a vidíš, že FAT máš ;) Pro přenos je lepší síť

hodnocení

Musím říci, že jsem usilovně hledal a našel příčinu, ale zároveň bych chtěl poprosit, kdyby někdo znal řešení.

Takže nefunguje to proto, že kabel prostě nepodporuje OS Windows 7 jak jsem se dočetl.A nyní jsem se chtěl zeptat, zda není nějaký speciální driver pro Windows 7, který by tento handicap napravil.Vím, že jsem udělal hloupost, že jsem se pořádně nepodíval při koupi,kde bylo psáno, že to podporuje Vistu,XP,server 2000, ale nebyla tam zmínka o Windows 7.

Ale dyď to funguje... Pouze nepřeneseš velké soubory

hodnocení

Ano funguje,pokud by byli oba počítače s OS Windows Vista nebo Windows XP.Pokud jeden bude s OS Windows XP a druhý s Windows 7 tak to nefunguje.Tak jsem se chtěl zeptat zda by neexistoval nějaký driver i pro Windows 7, tak abych nemusel kupovat další nový kabel (mimochodem stojí stejně,jako tento bez podpory Windows 7).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]