Nejste přihlášen/a.
Z menu Wordu mi z ničeho nic zmizela makra Adobe Acrobat a nemůžu je najít ani v pruzích nástrojů. Jediný převod mi zůstal přes tiskárnu Adobe pdf, tam ale nezůstanou zachovány odkazy. Zkoušel jsem i přeinstalovávat v různých kombinacích Word XP, Word Word 2003 Adobe Acrobat 5, Adobe Acrobat 6. Nic nepomohlo. Může někdo poradit, co s tím?
Díky.
Nainstalujte si OpenOffice nebo LibreOffice (na to přijde kredenc), který má nativní podporu PDF. OpenOffice/LibreOffice je zdarma, v češtině a máte jistotu, že budete používat novou verzi. To, co jste instaloval, jsou edice z roku 2002, resp. 2003.
To samé s Adobe Acrobatem - verze 5; 6, to jsou historie. Pokud chcete jen něco na čtení PDF, nainstalujte si nejnovější Adobe Reader 10...
PDF creator, který taky funguje jako tiskárna, nikdy s ním nebyl jediný problém, ať už se tisklo z wordu, z excelu, obrázky nebo latex nebo cokoli jiného. Vždycky to vypadalo naprosto stejně, jako na papíře z tiskárny.
Ale já to nepotřebuju vytisknout. Já potřebuju živé *.pdf s živými odkazy. Potřebuju na pdf kliknout a tím přejít na webovou stránku, spustit exečko nebo cokoliv jiného. Když to dám vytvořit přes tiskárnu, jsou všechny takové odkazy mrtvé. Když jsem si před deseti lety nainstalovat OfficeXP a Acrobat 5, vletělo do Wordu makro, které deset let fungovalo naprosto bez problémů. Teď to makro najednou bůhvíproč zmizelo a jsem v háji. A přeinstalovávat můžu co chci a jak chci. Někdo tam něco zhavarovalo v nějakém Startupu nebo v něčem podobném...
PDF tiskárna nikdy netiskne. Je to virtuální tiskárna, která ze nějakého souboru (ve Vašem případě DOC zřejmě) udělá PDF soubor, který pak snad můžete vložit jako objekt do toho Wordu.
To pak lze uložit jako dokument s makrem(y).
Nerozumíme si. Mám dokument ve Wordu, do něho vložím odkaz např. na Photoshop nebo Google Earth či cokoliv jiného. Z wordovského dokumentu jsem schopen to pustit. Měl jsem tam makro - v menu Wordu položka Acrobat, v panelech Wordu ikona Acrobat. Pomocí menu či té ikony jsem vyrobil pdf. To jsem otevřel Acrobat readerem a v tom pdf ty odkazy zůstaly a fungovaly - z pdf otevřeného v readeru jsem spouštěl Photoshop, Google Earth či cokoliv jiného. Když to převedu přes virtuální tiskárnu, která mi jediná zbyla, jsou v pdf ty odkazy mrtvý. Takže do menu Wordu potřebuju nějak vrátit položku Acrobat nebo do panelů ikonu acrobat, popř.obojí (když půjde jedno, asi se objeví i druhé...)
Však to říkám. Do wordu vložíte odkazy na url, na místní soubory nebo na cokoli jiného, sou modře podtržené a fungujou jako odkazy.
Vytisknete to přes pdf creator, vytvoří se pdf, ve kterém jsou ty samé modré podtržené odkazy a vedou na ta samá místa. Po nakliknutí se acrobat reader zeptá, jestli chcete povolit otevření odkazu, a pak se vám ta url/soubor/program normálně otevře.
Přesně tak mi to fungovalo přes ty makra. Ale nikdy přes virtuální tiskárnu. Tam sice zůstanou odkazy modrý a pěkně podtržený, ale už to nejsou odkazy. Je to jen normální text, na který můžu klikat, jak chci a nic se neděje. Odkazy jaksi zmizely. Můžu se zeptat, ve které verzi MS Word a Acrobat, event pdf maker nebo distiler Vám virtuální tiskárna ty odkazy zachová?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.