Nejste přihlášen/a.
Zdravím, rozhodl jsem se naprogramovat pár jednodušších pluginů do Bukkitu (herního serveru) a chtěl bych ho dát na jejich developerskou stránku dev.bukkit.org/... jenže tam se musí zvolit licence pod kterou to chci zveřejnit a to je kámen úrazu. Je jich tam strašně moc a extra zkoumat se mi to nechce. Mě je celkem fuk co s tím lidé budou dál dělat. Nemohl by mi někdo kdo se v tom vyzná jednoduše popsat pár slůvkama nějaké ty licence či mi říct kterou vybrat a proč? Díky
Mno, jako tři základní typy bych viděl asi tohle:
Public domain - veřejné dílo, vzdáváš se jakýchkoli nároků, je to prostě veřejná tvorba, každý si s ní může dělat cokoli.
GPL - svobodný software, může být znovupoužíván, upravován, ale vždy musí být provázen touto licencí a všechna odvozená díla musejí také být pod stejnou licencí. Viz linux, každý si ho může stahovat a doma upravovat, ale i jeho dílo, jakkoli změněné, zůstane navěky volně dostupné.
MIT - také svobodný software, také musí být doprovázen licencí, ovšem se zásadním rozdílem, že může být integrován do vlastnických a komerčních projektů. Čili se to někomu zalíbí, zahrne si to do svého balíku nebo celku a pak to prodá.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.